Η Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Η Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019

Συνταρακτικές αποκαλύψεις στην κυριακάτικη Kontra News: "Τον γιο του Αβραμόπουλου πλήρωνε η Novartis"

Του Χρήστου Κυμπιζή
«ΒΟΜΒΑ» ΑΓΓΕΛΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ: 
«Τον γιο του Αβραμόπουλου πλήρωνε η Νovartis»
«Ο πρώην υπουργός της ΝΔ, κατέθετε χρήματα σε λογαριασμό του γιου του στην Αμερική, μέσω τροφοδότη λογαριασμού στην Ελβετία», έλεγαν κοινοβουλευτικές πηγές μετά την κατάθεση του αντεισαγγελέα Αγγελή. Αβραμόπουλος: «Σκευωρία, συκοφαντίες και αθλιότητες...». Παραμένει στα χέρια της Τουλουπάκη η διερεύνηση του σκανδάλου.

Την ύπαρξη ενός τροφοδότη λογαριασμού στην Ελβετία που συνδέεται με λογαριασμό του γιου του πρώην υπουργού της ΝΔ Δημήτρη Αβραμόπουλου, αποκάλυψε ο αντεισαγγελέας Γιάννης Αγγελής στην κατάθεσή του στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, προκαλώντας σεισμό στην πολιτική ζωή της χώρας.
Ο αντεισαγγελέας μίλησε για το ταξίδι των Ελλήνων δικαστικών στη Βιέννη, όπου συναντήθηκαν με κλιμάκιο του FBI. Μπορεί να αρνήθηκε το ότι οι Αμερικάνοι προσφέρθηκαν να δώσουν ένα στικάκι USB στους Έλληνες, το οποίο τελικά ο ίδιος αρνήθηκε να παραλάβει, όμως φέρεται να παραδέχτηκε πως του μίλησαν για τον ύποπτο λογαριασμό του Έλληνα πολιτικού:
«Τους είπα: Δώστε μου τον αριθμό του λογαριασμού και αυτοί απάντησαν: Εμείς σου δίνουμε την πληροφορία, δική σου δουλειά είναι να βρεις τον λογαριασμό. Αυτός ήταν ο διάλογος για τον πολιτικό με τον λογαριασμό στο εξωτερικό, το όνομά του το αναφέρω στην αναφορά μου. Δεν έχω τίποτα να κρύψω».
Κοινοβουλευτικές πηγές από την επιτροπή έκαναν λόγο για συγκλονιστικές αποκαλύψεις του αντεισαγγελέα, ο οποίος στην ουσία «έδωσε» τον Δημήτρη Αβραμόπουλο: «Ο πρώην υπουργός της ΝΔ, Δημήτρης Αβραμόπουλος κατέθετε χρήματα σε λογαριασμό του γιου του στην Αμερική μέσω τροφοδότη λογαριασμού στην Ελβετία» έλεγαν χαρακτηριστικά μετά την κατάθεση του αντεισαγγελέα.
 

Η αλήθεια με τα έγγραφα του FBI
Ο Γιάννης Αγγελής προσκόμισε στην προανακριτική ένα έγγραφο από το FBI, το οποίο αναφέρει πως δεν υπάρχει εμπλοκή πολιτικών προσώπων στο σκάνδαλο της Novartis. Σε αυτό, το FBI φέρεται να απαντά στην Ελένη Τουλουπάκη πως έχει στοιχεία μόνο για χρηματισμούς ιατρών και όχι πολιτικών.
Όμως αυτό το έγγραφο χρονολογείται από τον Αύγουστο του 2017. Αργότερα στις 13 Δεκεμβρίου του 2017 και στις 23 Ιανουαρίου του 2018, το FBI με νεότερα έγγραφα ενημερώνει την εισαγγελία πως θα πρέπει να ερευνηθούν και πολιτικά πρόσωπα, για το σκάνδαλο, μεταξύ αυτών και οι Λοβέρδος, Αβραμόπουλος, Σαμαράς, Γεωργιάδης, Σαλμάς, κ.α.
Με απλά λόγια, η ερεύνα του FBI που ανέφερε τους πολιτικούς, έγινε μετά την αποστολή του εγγράφου που προσκόμισε ο αντεισαγγελέας Αγγελής…
 

Οι αντιφάσεις του Αγγελή
Ο κ. Αγγελής φέρεται να αποκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα ως ηθικό αυτουργό του ηθικού αυτουργού, του επονομαζόμενου Ρασπούτιν δηλαδή. Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σημείωναν πως η κατάθεση του αντεισαγγελέα ήταν γεμάτη από «αντιφάσεις, παλινωδίες και ψέματα, τα οποία στη συνέχεια αναγκάστηκε να ανασκευάσει» και συμπλήρωναν: «Έτσι ενώ το μεσημέρι χαρακτήριζε προς τέρψιν της ΝΔ τον πρώην πρωθυπουργό “ηθικό αυτουργό του ηθικού αυτουργού!” στη συνέχεια και λίγο πριν ολοκληρωθεί η εξέταση του απαντώντας στο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ραγκούση δήλωσε “κανένας δόλος και καμία ευθύνη Τσίπρα”, τονίζοντας πως ορθώς δε βρίσκεται στην προανακριτική».
Και πράγματι ο κ. Αγγελής φέρεται να έχει πει τα πάντα και τα αντίθετά τους. Εκτός από την παραπάνω αντίφαση για τον Αλέξη Τσίπρα, φέρεται να παραδέχτηκε πως τελικά τα έγγραφα του FBI «δείχνουν» πολιτικούς. Επιπλέον χαρακτήρισε τη συνάντηση στη Βιέννη «παράτυπη», ωστόσο, δεν αρνήθηκε να συμμετέχει σε αυτή και συναντήθηκε κανονικά με τους Αμερικάνους…
 

«Αισθάνομαι φόβο…»
Με δήλωση του ο κ. Αγγελής φέρεται να υποστήριξε ότι δύο φόνοι πιθανότατα σχετίζονται με την υπόθεση Novartis: «Συζητούσαμε οι Εισαγγελείς για τους δύο φόνους, που ενδεχομένως σχετίζονται με την υπόθεση Novartis. Του Μαυρίκου και ενός άλλου, του επονομαζόμενου «ντελιβερά». Αισθάνομαι νομικό και πραγματικό φόβο γιατί έχει υπάρξει ο θάνατος ενός δημοσιογράφου κι ενός ακόμα προσώπου. Αντιλαμβάνεστε από την εμπειρία μου ως εισαγγελέας αισθάνομαι φόβο…»
 

Αβραμόπουλος: «Σκευωρία, συκοφαντίες και αθλιότητες…»
Ο πρώην υπουργός πήρε θέση για το θέμα με την παρακάτω ανακοίνωση:
«Επειδή η σκόπιμη διαστρέβλωση και παραποίηση των αληθινών γεγονότων που συνδέονται με τον φοιτητικό λογαριασμό του γιου μου, τυγχάνει εκμετάλλευσης ως μέρος μιας άθλιας σκευωρίας, που ήδη κατέρρευσε, ως εκ του περισσού και διευκρινιστικά ενημερώνω ότι:
1. Δεν διαθέτω προσωπικό λογαριασμό στην Ελβετία παρά μόνον τον λογαριασμό μου στο Βέλγιο, όπου τα τελευταία πέντε χρόνια μου κατέβαλλαν τους μισθούς μου και κάλυπτα έξοδα διαβίωσης και υποστήριξης της οικογένειάς μου.
2. Το σύνολο των λογαριασμών μου και καταθέσεων έχουν δηλωθεί και έχουν ελεγχθεί. Και τα γνωρίζουν οι αρμόδιοι Εισαγγελείς, όπως ενόρκως κατέθεσε ο Εισαγγελέας Αγγελής στην Βουλή.
3. Όλα δείχνουν ότι αποτελεί και αυτή η φημολογία μέρος μιας απελπισμένης προσπάθειας μπροστά στην καθημερινά αποκαλυπτόμενη σκευωρία και την κατάρρευση της, η οποία απέτυχε στον ανίερο σκοπό της να συκοφαντήσει και να σπιλώσει κόμματα και πολιτικούς.
Όποιοι τυχόν επιμένουν να επαναλαμβάνουν συκοφαντίες εναντίον μου, διαπράττουν απλά αθλιότητες ανάξιες περαιτέρω απάντησης».

Παραμένει στα χέρια της Τουλουπάκη η διερεύνηση του σκανδάλου
Δεν πέρασε τελικά από την Ολομέλεια Εφετών η απόπειρα αφαίρεσης από την εισαγγελέα κατά της διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, της μεγάλης δικογραφίας για το σκάνδαλο της Novartis.
Οι εφέτες της Αθήνας με ψήφους 69 κατά, 40 υπέρ και 3 λευκά, απέρριψαν στο σύνολο της την παραγγελία του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα και έκριναν ότι η δικογραφία θα πρέπει να παραμείνει στην Εισαγγελία κατά της διαφθοράς, με το σκεπτικό ότι η έρευνα που διενεργείται εδώ και τρία χρόνια έχει προχωρήσει ικανοποιητικά. Κατά την άποψη της μειοψηφίας, η δικογραφία θα έπρεπε να ανατεθεί σε εφέτη ανακριτή λόγω μείζονος σπουδαιότητας.
Υπενθυμίζεται πως ο Βασίλης Πλιώτας ορίστηκε από το υπουργικό συμβούλιο της ΝΔ. Το ότι η Ολομέλεια Εφετών απέρριψε την πρότασή του λέει πολλά για την ανεξαρτησία της ελληνικής Δικαιοσύνης…

Πηγή.https://www.kontranews.gr/