Η Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Η Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019

“Ο Χατζηνικολάου κανόνιζε τα ραντεβού μεταξύ των υπουργείων και του Φρουζή”

Το έγγραφο αμερικανικών αρχών που, ως γνωστόν, φέρεται να επικαλέστηκε χθες κατά το δεύτερο μέρος της κατάθεσής του στην «προανακριτική», από το περιεχόμενο του οποίου προκύπτει μη εμπλοκή πολιτικών προσώπων στην υπόθεση Novartis, κατέθεσε ,σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ι. Αγγελής.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, το έγγραφο αυτό που έχει ημερομηνία 1η Αυγούστου 2017 και είναι μεταφρασμένο (το πρωτότυπο στα αγγλικά δεν φαίνεται να υπάρχει στην κατοχή του) εμφανίζεται να έχει αποστολέα το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και αποδέκτη την Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη. Λέγεται ότι σε αυτό αφού εμπεριέχεται αρχικώς η επισήμανση ότι όσες πληροφορίες εμπεριέχει προορίζονται μόνο για πληροφοριακούς λόγους και καθοδηγητικούς σκοπούς και δεν δύνανται να χρησιμοποιηθούν από την ελληνική κυβέρνηση σε οιεσδήποτε ποινικές διαδικασίες, γίνεται λόγος για πολιτικές μάρκετινγκ με αποδέκτες γιατρούς και ΜΜΕ.
Στο πλαίσιο αυτό γίνεται, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, λόγος σε συγκεκριμένα ονόματα, μεταξύ των οποίων του Κ. Φρουζή, ενώ υπάρχουν και αναφορές σε δύο εκδότες Ν. Χατζηνιοκολάου και Εμμ. Βουλκίδη. Ειδικώς για τον κ. Χατζηνικολάου σύμφωνα με πληροφορίες αναφέρονται τα ακόλουθα στο κατατεθέν μεταφρασμένο κείμενο: «Είχε εύκολη πρόσβαση στο Υπουργείο Οικονομικών, Υπουργείο Αμυνας, Υπουργείο Παιδείας, Υπουργείο Υγείας και Υπουργείο Ανάπτυξης. Ο Χατζηνικολάου κανόνιζε συναντήσεις μεταξύ αυτών των Υπουργείων και του Φρουζή. Για παράδειγμα, η Novartis αύξησε τα τιμολόγια με την REAL MEDIA (που ανήκει στο Χατζηνικολάου). Συνήθως οι διαφημίσεις κόστιζαν γύρω στα 2.000 Ευρώ. Η Novartis πλήρωνε 3.000 Ευρώ. Η διαφήμιση θα ήταν νόμιμη αλλά το τιμολόγιο ήταν αυξημένο. Η Novartis εξέδιδε τιμολόγια για την REAL MEDIA άμεσα ούτως ώστε η REAL MEDIA να πληρώνεται σε χρονικό διάστημα τεσσάρων μηνών αντί εννέα μηνών».
Πηγή ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉ