Η Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Η Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019

«Αριστεία» δίχως τέλος: Με βεβαρημένο παρελθόν ο «εκλεκτός» του Διαματάρη.Αφαιρέθηκε και το πρώτο πτυχίο από το βιογραφικό του

Προκαλεί την κοινή γνώμη ο υφυπουργός Εξωτερικών προσλαμβάνοντας στο γραφείο του πρώην μεγαλοστέλεχος της ΕΑΒ που είχε οδηγηθεί σε παραίτηση το 2012 λόγω σκανδάλων - Αφαιρέθηκε και το πρώτο πτυχίο του Διαματάρη από το βιογραφικό του - Αλ. Τσίπρας: Το πρόβλημα στο θέμα του κ. Διαματάρη είναι ο ίδιος ο Κυρ. Μητσοτάκης!

Mετά την προκλητική κάλυψη που παρείχε στον Αντώνη Διαματάρη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, παρά τον σάλο που ξεσήκωσε η αποκάλυψη ότι ο υφυπουργός Εξωτερικών δεν είναι κάτοχος πτυχίου από το πανεπιστήμιο Κολούμπια, η κυβέρνηση και προσωπικά ο Κυρ. Μητσοτάκης βρίσκονται διπλά εκτεθειμένοι: όπως αναφέρει πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών», ο Τάσος Φιλιππάκος ο οποίος πριν από λίγες ημέρες  διορίστηκε μετακλητός υπάλληλος κατηγορίας ΠΕ στο γραφείο του υφυπουργού Εξωτερικών για θέματα απόδημου ελληνισμού, Αντ. Διαματάρη, ήταν στο παρελθόν διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) μέχρι που προέκυψαν βαρύτατες κατηγορίες σε βάρος όλων των μελών των διοικήσεων της ΕΑΒ.
Μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε για τα σκά
νδαλα της ΕΑΒ ο Τάσος Φιλιππάκος επέστρεψε στις ΗΠΑ ενώ σήμερα επανέρχεται διορισμένος σε άλλη θέση.
Όπως θυμίζει η «Εφ.Συν.», ο Τ. Φιλιππάκος διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος της ΕΑΒ για το χρονικό διάστημα από το 2004 έως το 2012 όταν τελικά υπό το βάρος των διώξεων και των καταγγελιών εξωθήθηκε σε παραίτηση. Το 2012 διατάχτηκε πλήρης έλεγχος από τον τότε ΓΕΔΔ Λ. Ρακιντζή ο οποίος ολοκληρώθηκε και δημοσιεύτηκε το 2013 με πόρισμα για τις ατασθαλίες στην ΕΑΒ που στη συνέχεια διαβιβάστηκε σε εισαγγελέα για την αναζήτηση ποινικών ευθυνών και την άσκηση διώξεων. Τελικά, φαίνεται όμως ότι ξεχάστηκε σε κάποιο συρτάρι και κανείς δεν γνωρίζει τι απέγινε η έρευνα που όφειλε να έχει διαταχθεί.

Αλ. Τσίπρας: Δεν «ιδρώνει» το αυτί του κ. Μητσοτάκη, διότι... μπορεί

«Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα ο Κ. Μητσοτάκης θα είχε αναγκαστεί να αποπέμψει τον Αντ. Διαματάρη», ανέφερε κατά την ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
«Το αυτί του έλληνα πρωθυπουργού όμως δεν θα ιδρώσει», συμπλήρωσε ο Αλ. Τσίπρας, ενώ δεν δίστασε να «ποντάρει» και στο ότι ο πρωθυπουργός δεν θα σπάσει ποτέ τη σιωπή του επί του θέματος. «Διότι αυτό θέλει και διότι μπορεί!». Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

«Στραβά μάτια» ακόμα και σε κακουργηματικές πράξεις: Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει τη σιωπή της ΝΔ για τον Διαματάρη

«Ο κ. Μητσοτάκης ή αποπέμπει τον κ. Διαματάρη ή επιβεβαιώνει πως κάνει τα στραβά μάτια ακόμα και σε κακουργηματικές ποινικές διώξεις «αρίστων»», σχολιάζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.
Μπορεί ο υφυπουργός Εξωτερικών, Αντώνης Διαματάρης, να μην διαθέτει ούτε μεταπτυχιακό ούτε και πτυχίο, όπως εντέλει ο ίδιος παραδέχθηκε με το νέο βιογραφικό σημείωμα που ανήρτησε στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΞ, ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, έχει διδακτορικό στην εξαπάτηση.
Σημερινό δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών αποκαλύπτει πως ο εκλεκτός υφυπουργός του Κυρ. Μητσοτάκη προσέλαβε πριν λίγες μέρες στο Υπουργείο Εξωτερικών ως σύμβουλο τον κ. Τ. Φιλιππάκο, στον οποίο έχει ασκηθεί κακουργηματική ποινική δίωξη από το 2012 για κακοδιαχείριση που ζημίωσε με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία, στην οποία ήταν διευθύνων σύμβουλος.
Προκειμένου μάλιστα να αποφύγει τη Δικαιοσύνη, ο κ. Φιλιππάκος, μετά την αναγκαστική παραίτησή του από την ΕΑΒ, αποχώρησε για τις ΗΠΑ.
Είναι πλέον προφανές πως ο κ. Μητσοτάκης είναι άριστος σε έναν και μόνο τομέα: στην εξαπάτηση του ελληνικού λαού και στην ασταμάτητη παραγωγή fake αριστείας.
Μετά και τις σημερινές αποκαλύψεις η αποπομπή του κ. Διαματάρη είναι πλέον μονόδρομος. Αλλιώς ο κ. Μητσοτάκης θα επιβεβαιώσει πως εκτός από την απάτη κάνει τα στραβά μάτια και σε κακουργηματικές ποινικές διώξεις «αρίστων».

Αφαιρέθηκε και το πρώτο πτυχίο από το βιογραφικό του

Tην ίδια στιγμή, σύμφωνα με το tvxs.gr, αφού έγινε σάλος με το MBA που δεν πήρε ποτέ από το Columbia, το βιογραφικό του στην σύνθεση της κυβερνήσεως άλλαξε και στο νέο αφαιρέθηκε και το πρώτο του πτυχίο ενώ πλέον υπάρχουν ερωτηματικά και για το απολυτήριο του Λυκείου.
Συγκεκριμένα, στο παλιό βιογραφικό του Αντώνη Διαματάρη, το οποίο μάλιστα δεν είχε - μέχρι αυτή την ώρα - αλλάξει στο site του υπουργείου Εξωτερικών, αναφέρεται ότι ο υφυπουργός Εξωτερικών σπούδασε οικονομικές επιστήμες το Queens College της Νέας Υόρκης και Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) στο Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης. Στο νέο βιογραφικό που άλλαξε μετά την αποκάλυψη ότι MBA «δεν υπάρχει», δεν αναφέρεται ούτε το πρώτο πτυχίο. Συγκεκριμένα το βιογραφικό αναφέρει απλώς ότι ο Αντώνης Διαματάρης παρακολούθησε μαθήματα στο Columbia University.
Με μια προσεκτική ματιά όμως μπορεί κανείς να δει ότι ερωτήματα προκύπτουν και για το απολυτήριο Λυκείου του υφυπουργού Εξωτερικών. Στο πρώτο βιογραφικό αναφέρεται ότι ο Αντώνης Η. Διαματάρης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη νήσο Λήμνο όπου και τελείωσε το Λύκειο. Στο νέο βιογραφικό που αναρτήθηκε αναφέρεται ότι ο Αντώνης Διαματάρης γεννήθηκε το 1959 στη Λήμνο και μετανάστευσε το 1968 στη Νέα Υόρκη. Εδώ ή έχει γίνει κάποιο λάθος μετά τη σπουδή να αλλάξει γρήγορα βιογραφικό, ή ο Αντώνης Διαματάρης πρόλαβε να τελειώσει το Λύκειο στη Λήμνο σε ηλικία μόλις… εννέα ετών.
Λέει ψέματα και για την ημερομηνία γέννησης
Το βιογραφικό του Διαματάρη, το οποίο επαναλαμβάνουμε πως φιλοξενείται στην επίσημη σελίδα της Κυβέρνησης, αναφέρει πως γεννήθηκε το 1959.
Μόνο που ο κ. Διαματάρης δεν γεννήθηκε το 1959, αλλά το 1950.
Το λέει ο ίδιος, όπως ανακάλυψε το altsantiri.gr, σε εισαγωγικό του σημείωμα έκδοσης (2015) του Εθνικού Κήρυκα για τη συμπλήρωση 100 ετών της εφημερίδας.
«Η μεγάλη μου αγωνία, όταν ανέλαβα την εφημερίδα σε ηλικία 29 ετών…» αναφέρει ο κ. Διαματάρης, ενώ λίγο πιο κάτω κάνει γνωστή και την ημερομηνία που πήρε τα ηνία της εφημερίδας. 14 Σεπτεμβρίου του 1979.
«Του Σταυρού», θυμάται ο ίδιος. Δηλαδή, αν το 1979 ήταν 29 ετών, όπως ο ίδιος αναφέρει, τότε γεννήθηκε το 1950 και όχι το 1959, όπως αναφέρει το βιογραφικό του σημείωμα που είναι αναρτημένο στη σελίδα της Κυβέρνησης.
Δηλαδή είναι 69 ετών και όχι 60, όπως το βιογραφικό αναφέρει!
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, επιτέθηκε εκ νέου στον πρωθυπουργό που «συνεχίζει να τον καλύπτει και δεν τον στέλνει σπίτι του»:
«Για να συνοψίσουμε:
Δεν υπάρχει το μεταπτυχιακό του κ. Διαματάρη. Δεν υπάρχει ως φαίνεται ούτε πτυχίο του κ. Διαματάρη αφού φρόντισε να το αφαιρέσει και αυτό από το βιογραφικό του.
Αυτό που σίγουρα υπάρχει τελικά είναι ο σύμβουλός του που διώκεται κακουργηματικά για τη θητεία του στην ΕΑΒ και τη ζημία εκατοντάδων εκατ. ευρώ του Δημοσίου.
Όπως και το απύθμενο θράσος του κ. Μητσοτάκη που συνεχίζει να τον καλύπτει και δεν τον στέλνει σπίτι του».
Ουδόλως φαίνεται να επηρεάζεται από τον ορυμαγδό αποκαλύψεων της fake αριστείας του ο κ. Διαματάρης, δεδομένου ότι, όπως ο ίδιος μας ενημερώνει, αναχωρεί για την Αυστραλία όπου μεταφέρει την «αγάπη της Μητέρας Πατρίδας» (sic) στους ομογενείς:

Με πολύ χαρά και ενθουσιασμό αναχωρούμε εντός ολίγων λεπτών για το Sydney της Αυστραλίας, όπου θα συναντηθούμε με τα αδέρφια μας, θα ακούσουμε τις απόψεις τους και θα τους μεταφέρουμε την αγάπη της Μητέρας Πατρίδας. @EmbassyOfGreece @GreeceInSydney



View image on Twitter


Πηγή. ht
tps://left.gr/
Αριστερά: Τάσος Φιλιππάκος, Δεξιά: Αντώνης Διαματάρης 

Αναζητείται αληθές στοιχείο, εξαιρουμένου του ονόματος, στο βιογραφικό του υφυπουργού Εξωτερικών Αντώνη Διαματάρη. Αναζητείται υπεύθυνο κυβερνητικό στέλεχος να απαντήσει για τον μετακλητό υπάλληλο, Τάσο Φιλιππάκο, που διόρισε στο υφυπουργείο του και ο οποίος έχει στην πλάτη του βαρύτατες κατηγορίες για τα... έργα και τις ημέρες του στην ΕΑΒ (2004-2012). Επίσης, αναζητείται ολίγη αξιοπρέπεια...