Η Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Η Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019

Προανακριτική - Αγγελής: «Δεν έχω κατονομάσει "Ρασπούτιν" τον Παπαγγελόπουλο»

Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου αρνήθηκε πως έχει κατονομάσει «Ρασπούτιν» τον πρώην ανανπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης εναντίον του οποίου συγκροτήθηκε η Προανακριτική Επιτροπή.
Επιπρόσθετα, ανέφερε πως ο «Ρασπούτιν» είχε δώσει
εντολή να ασκηθούν διώξεις εναντίον τριών πολιτικών προσώπων και συγκεκριμένα κατά των κ.κ. Λοβέρδου, Γεωργιάδη και Σαλμά«Δεν ασκήθηκαν όμως διώξεις σε τρία πολιτικά πρόσωπα. Άρα;» ρώτησε ο Γ. Ραγκούσης, με τον μάρτυρα να απαντά πως η υπόθεση για τους δύο μπήκε στο αρχείο επειδή αντέδρασε ο ίδιος. «Του Γεωργιάδη όμως δεν μπήκε στο αρχείο...» τόνισε με νόημα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Γ. Αγγελή -κατά τις πληροφορίες- να μη δίνει κάποια απάντηση.

«Υπάρχει ευθύνη πολιτικών»

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, ο κ. Αγγελής επισήμανε ότι υπάρχει εμπλοκή πολιτικών προσώπων στο σκάνδαλο Novartis. «Ναι. Μπορεί να υπάρχει. Ψάξτε...», ήταν η απάντησή του στην Επιτροπή, ενώ αργότερα υπογράμμισε πως μόνο το 10% της υπόθεσης Novartis είναι «πάνω από το νερό». «Το 90% είναι κάτω από το νερό και δεν φαίνεται. Ψάξτε κάτω από το νερό. Όσο ψάχνετε και βάζετε το χέρι κάτω από το νερό θα βρίσκετε το 90%», ήταν τα λόγια του μάρτυρα που προκάλεσαν αμηχανία στους βουλευτές ΝΔ – ΚΙΝΑΛ.

«Βρώμικη υπόθεση η Novartis»

Σε δηλώσεις που παραχώρησε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες μετά το πέρας της εξέτασής του από την Προανακριτική Επιτροπή, ο Γ. Αγγελής υποστήριξε ότι η Novartis είναι μία βρώμικη υπόθεση με πολιτικές και δικαστικές διαστάσεις. «Δεν θα βγάλω εγώ το φίδι από την τρύπα. Υπήρχε εποπτεύουσα πάνω από εμένα, η τότε εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξ. Δημητρίου. Καλέστε την να σας να το πει και εκείνη και τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης τον κ. Καλογήρου. Και να έρθω εγώ να το επιβεβαιώσω. Είναι μία βρώμικη υπόθεση με πολιτικές και δικαστικές διαστάσεις» δήλωσε ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου.