Η Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Η Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019

800.000 νοικοκυριά δεν θα πάρουν κοινωνικό μέρισμα

Με καμάρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε από το βήμα του 13ου συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, πως 200.000 νοικοκυριά θα πάρουν βοήθημα (το αποκαλούμενο και κοινωνικό μέρισμα).  «Σήμερα ανακοινώνω ότι περίπου 200.000 νοικοκυριά των πιο αδύναμων Ελλήνων θα λάβουν έκτακτη ενίσχυση που θα δοθεί πριν τα Χριστούγεννα», είπε ο πρωθυπουργός.

Και στη συνέχεια διευκρίνισε ότι θα δοθεί «με κατεύθυνση προς εκείνους τους συμπολίτες μας, που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη. Τους πιο αδύναμους από τους μακροχρόνια άνεργους, τις πολύτεκνες οικογένειες, και μια κατηγορία για την οποία νοιάζομαι ιδιαίτερα, τις οικογένειες με εξαρτώμενα τέκνα ΑΜΕΑ».
Μόνο που για τους γνωρίζοντες τα θέματα το κοινωνικό μέρισμα δεν θα το πάρουν ούτε όλοι οι μακροχρόνια άνεργοι (είναι πάνω από 500.000), ούτε όλα τα αδύναμα νοικοκυριά.Θα το πάρει ένας πολύ μικρός αριθμός αυτών.
Και δεν νομίζω να θεωρηθεί προβοκάτσια προς το πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη αν θυμίσω πως επί κυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα το έπαιρναν περισσότερα από ένα εκατομμύρια νοικοκυριά. Εγώ απλώς υπενθυμίζω για να μην ξεχνιόμαστε…ότι 800.000 νοικοκυριά δεν θα δουν το χρώμα του χρήματος από το κοινωνικό μέρισμα. Τα έδωσε αλλού τα λεφτά ο Κυριάκος…