Η Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Η Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Τρίτη 17 Μαρτίου 2020

Νικήτας Κακλαμάνης υπέρ ΕΣΥ: «Να μην ξαναπιάσουν την πέννα τους τα νεοφιλελεύθερα παπαγαλάκια»

Αυτό τόνισε ο Νικήτας Κακλαμάνης αναφορικά με την αναγκαιότητα ύπαρξης αλλά και στήριξης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. Το ΕΣΥ -που θεμελιώθηκε το 1983 από την πρώτη κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου- έχει δεχθεί πολλά «πυρά» αλλά τούτες τις ώρες καλείται να αποδείξει την τεράστια σημασία του.



Ο Νικήτας Κακλαμάνης, αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Α' Αθηνών της ΝΔ, σχολίασε στη διάρκεια της εκπομπής της ΕΡΤ1 «Δέκα» τα όσα λέγονταν για το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και είπε χαρακτηριστικά: «Όλοι αυτοί, τα νεοφιλελεύθερα "παπαγαλάκια" που έγραφαν τόσα χρόνια σχετικά με το Δημόσιο σύστημα Υγείας, ελπίζω όταν θα ξεπεραστεί αυτή η κρίση να μην ξαναπιάσουν τη πένα τους για να γράψουν τα ίδια. Αν δεν υπήρχε το Εθνικό Σύστημα Υγείας , με τα προβλήματα του, αλλά με τους ήρωες γιατρούς, νοσηλευτές και εργαζόμενους , δεν ξέρω αν θα μιλάγαμε σήμερα».

Ο κ. Κακλάμανης δεν διευκρίνησε βέβαια σε ποιους αναφέρεται. Ωστόσο εμείς να θυμίσουμε για παράδειγμα το γνωστό ηχητικό εκπομπής του ΣΚΑΪ όπου συμμετείχαν ο Άρης Πορτοσάλτε, δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ και ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, βουλευτής της ΝΔ σήμερα, όπου είχαν πει: Μπάμπης Παπαδημητρίου: Οι καλές ιδέες (του Μητσοτάκη) στα έξυπνα κράτη δεν έχουν από πίσω μια ιδεολογία να σέρνεται.

Ακροατής: «Έχετε δει το Κρατικό Νίκαιας;»

 Μπάμπης Παπαδημητρίου: Ναι, να σου πω, να σου πω. Εγώ έχω ακούσει ως ιδέα, ότι ενδεχομένως από τα κρατικά νοσοκομεία τα μισά τουλάχιστον πρέπει να κλείσουν. Γιατί είναι φορείς ασθενειών, γιατί έχουν πρόβλημα .

Άρης Πορτοσάλτε: Πρέπει να γκρεμιστούν κιόλας, όχι να κλείσουν.
Μπάμπης Παπαδημητρίου: Ναι, να γκρεμιστεί. Μπορεί να συζητηθεί αυτό; Μόνο αν υπάρξει ηρεμία. Αν όμως έχεις τον Τσίπρα ως πρωθυπουργό και λέει αυτά που λέει, δεν μπορείς να κάνεις μια σοβαρή συζήτηση...

Διαβάστε περισσότερα στο TheCaller.gr