Η Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Η Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Τρίτη 17 Μαρτίου 2020

35 νέα κρούσματα και πέμπτο θύμα του κορονοϊού στην Ελλάδα

ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
Συνολικά 387 είναι συνολικά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας στην επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, εκ των οποίων 35 νέα κρούσματα. Κατέληξε ένας ακόμα άνθρωπος. Πρόκειται για το πέμπτο θύμα του νέου κορονοϊού στη χώρα μας που σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα είχε υποκείμενα νοσήματα.
Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά
Εξήντα από τα κρούσματα έχουν απρ
οσδιόριστη πηγή μετάδοσης, ενώ 70 ασθενείς νοσηλεύονται με ήπια αλλά και πιο σοβαρή εικόνα πνευμονίας. 11 από αυτούς είναι διασωληνωμένοι και ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 69 έτη.
Από τα καταγεγραμμένα κρούσματα, από ηλικία 0-17 ετών είναι τα 11, από ηλικία 18-39 είναι τα 59 και από την ηλικία 40-64 είναι τα 132, και όλα τα υπόλοιπα, δηλαδή 185, αφορούν ανθρώπους άνω των 65 ετών.
Όσον αφορά τα στατιστικά που σχετίζονται με τους πέντε θανάτους στην Ελλάδα, ο μέσος όρος ηλικίας των νεκρών είναι τα 68 έτη και ήταν όλοι άνδρες. Μέχρι σήμερα 14 άνθρωποι που νοσηλεύτηκαν για τον ιό, έχουν πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία αναφοράς της χώρας.
Μέχρι σήμερα έχουν ελεγχθεί περισσότερα από 4.900 δείγματα για την παρουσία του νέου κορονοϊού στη χώρα μας.

Νέα περιοριστικά μέτρα

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε πως από το πρωί (06.00) της Τετάρτης (17/03) δεν επιτρέπεται να εισέλθουν στη χώρα μας πολίτες χωρών εκτός ΕΕ, παρά μόνο για απολύτως αναγκαία συνθήκη που σχετίζεται αποκλειστικά με επείγουσα εργασία ή οικογένεια.
Σημείωσε επίσης πως όσοι βρίσκονται στη χώρα μας από το εξωτερικό για διακοπές, συνέστησε να περιορίσουν στις απολύτως αναγκαίες τις όποιες μετακινήσεις τους στο εσωτερικό, επισημαίνοντας πως όσοι βρίσκονται σε οικειοθελή καραντίνα μπορούν να φύγουν από τη χώρα και πριν από την παρέλευση του χρόνου αυτού.
Σε ό,τι αφορά τους Έλληνες και τους κοινοτικούς αλλοδαπούς, ανέφερε πως μπορούν να εισέρχονται στη χώρα, απευθύνοντάς τους ισχυρή σύσταση να παραμείνουν σε οικειοθελή καραντίνα για 14 ημέρες.
Ανακοινώθηκε επίσης ότι θα απαγορευθεί προσωρινά στις λαϊκές αγορές, η διάθεση προϊόντων τα οποία δεν σχετίζονται με τροφές.

ΣΥΡΙΖΑ: «Να εγγυηθεί το Δημόσιο τα είδη πρώτης ανάγκης για την προστασία από τον κορονοϊό»

Την ανάγκη να εγγυηθεί το Δημόσιο την παροχή των ειδών πρώτης ανάγκης για την προστασία από τον κορονοϊό σε όλους τους πολίτες, υπογραμμίζουν με κοινή τους δήλωση, ο τομεάρχης Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Παππάς, ο τομεάρχης Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, και ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας, Γιώργος Τσίπρας.
Πηγή.efsyn.gr