Η Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Η Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Τρίτη 17 Μαρτίου 2020

Η Ισπανία εθνικοποιεί όλα τα ιδιωτικά νοσοκομεία λόγω κοροναϊού

Η κυβέρνηση της Ισπανίας ανακοίνωσε ότι θέτει όλους τους ιδιωτικούς φορείς παροχής υγειονομικής περίθαλψης και τις εγκαταστάσεις τους σε δημόσιο έλεγχο καθώς συνεχίζεται η εξάπλωση του COVID-19. Μέχρι τη Δευτέρα είχαμε 9.191 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις του ιού και 309 θανάτους.
Η απόφαση ανακοινώθηκε από τον υπουργό Υγείας της Ισπανίας Salvador Illa, ο οποίος έκανε ακόμη γνωστό ότι οι τεταρτοετείς φοιτητές της ιατρικής θα κληθούν να βοηθήσουν στα νοσοκομεία. Παράλληλα, υπό δημόσιο έλεγχο θα τεθούν και οι εταιρείες που είναι σε θέση να παράγουν ιατρικό εξοπλισμό.
Η Ισπανία έχει τον πέμπτο μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων του κοροναϊού στον κόσμο μετά την Κίνα, την Ιταλία, το Ιράν και τη Νότια Κορέα. Από τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων, περισσότερα από τα μισά είναι στην περιφέρεια της Μαδρίτης, που έχει «χτυπηθεί» περισσότερο από κάθε άλλη.
Η κυβέρνηση έχει ήδη επιβάλει περιοριστικά μέτρα στους πολίτες, τους οποίους έχει συμβουλεύσει να βγαίνουν από το σπίτι μόνο αν υπάρχει σοβαρός λόγος, όπως η προμήθεια τροφίμων και φαρμάκων. Η κυβέρνηση εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο να κλείσει τα σύνορα.