Η Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Η Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020

Κατάληψη Κουκάκι: Δεν βρέθηκαν αποτυπώματα του Ινδαρέ ή των υιών του

Κατάληψη Κουκάκι: Δεν βρέθηκαν αποτυπώματα του Ινδαρέ ή των υιών του από την σήμανση

Κατάληψη Κουκάκι: Δεν βρέθηκαν αποτυπώματα μελών της οικογένειας Ινδαρέ ή των υιών του από την σήμανση  Τα αποτελέσματα της σήμανσης και από το κτήριο της κατάληψης στην οδό Ματρόζου στο Κουκάκι και δεν προέκυψε η ταυτοποίηση του κυρίου Ινδαρέ, ούτε και των δυο υιών του. Σύμφωνα με πληροφορίες. Οπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός πρόκειται για έναν 37χρονο γνωστό αντιεξουσιαστή, του οποίου έχουν βρεθεί τα αποτυπώματα και στις τρεις καταλήψεις στο Κουκάκι, της οδού Ματρόζου, της Παναιτωλίου και της Αρβάλη. Επίσης ταυτοποιήθηκαν μια 25χρονη από την Ιταλία που είχε συλληφθεί για επίθεση στην ΟΠΚΕ στην περιοχή της Ομόνοιας, και μια 17χρονη η οποία συνελήφθη στην κατάληψη της οδού Παναιτωλίου και έναν 40χρονο σεσημασμένο.
Οι αρμόδιοι αξιωματικοί αναμένουν τα αποτελέσματα του εργαστηρίου DNA της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών, καθώς υπάρχει ένα άτομο που πετούσε αντικείμενα κατά των αστυνομικών στη διάρκεια της επιχείρησης στην οδό Ματρόζου στο Κουκάκι. Παρόλα αυτά, τα τεκμήρια φέρνουν σε δύσκολη θέση υπουργούς της κυβέρνησης που έσπευσαν να προκαταβάλουν την εμπλοκή της οικογένειας Ινδαρές, για να δικαιολογήσουν την αστυνομική βία στην ταράτσα του σπιτιού τους. Ο γνωστός σκηνοθέτης Δημήτρης Ινδαρές με τους δύο γιους του είχαν συλληφθεί μέσα στο ιδιόκτητο σπίτι τους, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη για τα αδικήματα, ανά περίπτωση, της βίας κατά υπαλλήλων, διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας, επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συρροή σε βάρος αστυνομικών, απείθειας, παράνομης οπλοκατοχής, εξύβρισης και απόπειρας παράνομης βίας.
Ο δικηγόρος της οικογένειας Ινδαρέ, Θεόδωρος Μαντάς, σε δηλώσεις του έξω από τα δικαστήρια την επόμενη μέρα της σύλληψης τους είχε δηλώσει ότι καμία από τις κατηγορίες που έχουν δεν ευσταθεί. Τόνισε ότι αν και η αστυνομική επιχείρηση αφορούσε το υπό κατάληψη κτίριο της οδού Ματρόζου, ουδείς από εκεί συνελήφθη ή προσήχθη. Για να προσθέσει: "Οι μόνοι συλληφθέντες είναι ο πατέρας και τα δύο παιδιά, μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής". 
Σύμφωνα με καταγγελίες, αστυνομικοί παραβίασαν οικιακό άσυλο στο Κουκάκι, χτύπησαν πατέρα και γιους, ενώ απείλησαν την μητέρα. Όπως αποκάλυψε ο ΑΝΤ1, αστυνομικοί ζήτησαν να εισέλθουν σε οικία ανυποψίαστων πολιτών κι όταν ζήτησαν την εντολή εισαγγελέα, όπως καταμαρτυρεί η σύζυγος, οι άνδρες των ΜΑΤ χτύπησαν τον πατέρα και τους γιους της οικογένειας. "Ήρθαν τα ΜΑΤ και ζήτησαν να περάσουν από το σπίτι για να μπουν στο διπλανό. Ζητήσαμε χαρτί Εισαγγελέα για να περάσουν και τους είπαμε ότι αν έχετε χαρτί να μπείτε. Είπαν ότι δεν έχουν, έκλεισε η πόρτα κοιτούσαμε στα παράθυρα να δούμε τι γίνεται. Κάποια στιγμή ακούσαμε βήματα στην ταράτσα μας και πήγαν ο άντρας μου και τα παιδιά μου να δουν τι γίνεται. Στη δική μας ταράτσα. Ζήτησαν πάλι χαρτί Εισαγγελέα και σε απάντηση τους έβαλαν κάτω, τους έδεσαν τα χέρια και τους πλάκωσαν στο ξύλο. Πήγα να δω τι γίνεται και μου είπαν: Φύγε γιατί θα σε πετάξουμε από τη σκάλα, είναι μια μεταλλική σκάλα που ανεβαίνει στην ταράτσα, είπε. ¨"Είδα άνθρωπο των ΜΑΤ να έχει πατήσει το κεφάλι του γιου μου στο πάτωμα της ταράτσας. Ζητήσαμε Εισαγγελέα τους ξυλοκόπησαν και τους πήγαν στην ΓΑΔΑ. Οι αστυνομικές δυνάμεις ήθελαν να περάσουν από το σπίτι μας χωρίς χαρτί εισαγγελέα. Θέλαμε ένα χαρτί εισαγγελέα για να γίνει το οτιδήποτε. Δεν έχουμε σχέση με το διπλανό κτίριο. Στη συνέχεια ήρθε ο εισαγγελέας και έκανε έλεγχο στο σπίτι μας μήπως βρουν καταληψίες, αλλά τον άντρα μου και τα παιδιά μου τα έχουν πάρει δαρμένους και ξυλοδαρμένους στην ΓΑΔΑ", πρόσθεσε.