Η Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Η Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020

Κ. Γαβρόγλου: Τα 2 εκ που ήταν για σπουδές στα “Διετή” ο Κ. Μητσοτάκης τα δίνει στη Θεολογική Βοστώνης που έχει δίδακτρα 21.940 δολλάρια

Όλα αυτά σε μία χώρα που υποτίθεται πως οι
 «οι πολιτες με ελληνική καταγωγή αγαπούν και φροντίζουν την πατρίδα»
Κώστας Γαβρόγλου, πρώην υπουργός Παιδείας
Ανακοινώθηκε από την Κυβέρνηση η απόφαση της να χρηματοδοτήσει με 2 εκατομμύρια εύρω κάθε χρόνο την Θεολογική Σχολή της Βοστώνης
Δύο εκατ. ευρώ ακριβώς ήταν το κονδύλιο που είχε συμπεριληφθεί για την λειτουργία των 65 Διετών Προγραμμάτων Σπουδών σε 14 Πανεπιστήμια για τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ. Θα υπήρχε ελεύθερη εισαγωγή και θα έπαιρναν τα παιδιά αυτά επαγγελματικά πιστοποητικά ευρωπαϊκών προδιαγραφών.
Σε αυτά θα σπούδαζαν κάθε χρόνο 1500 νέοι, δηλαδή 3000 την διετία. Θα δίδασκαν κατά 30% μέλη ΔΕΠ Πανεπιστημίων και οι υπόλοιποι θα ήταν άτομα με εμπειρία στον συγκεκριμένο επαγγελματικό κλάδο.
Τώρα θα λαμβάνει η Θεολογική Σχολή Βοστώνης τα λεφτά αυτά. Στη Σχολή σπουδάζουν 100 άτομα που σύμφωνα με το επίσημο σάιτ της Σχολής καταβάλλουν 21.940 δολλάρια δίδακτρα ο καθένας, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα έξοδα διαβίωσης. Όλα αυτά σε μία χώρα που υποτίθεται πως οι «οι πολιτες με ελληνική καταγωγή αγαπούν και φροντίζουν την πατρίδα».  
Τα 65 Προγράμματα είχαν εγκριθεί από τις Συγκλήτους των αντίστοιχων Πανεπιστημίων και είχαν προταθεί μετά και από συνεννοήσεις με τοπικούς παραγωγικούς φορείς.
Η κυβέρνηση τα ανέστειλε, με την δικαιολογία ότι «δεν είχαν προετοιμαστεί με σωστό τρόπο»! Ανεπίσημα η αναστολή ήταν αποτέλεσμα πιέσεων από του Μαξίμου για εξοικονόμηση χρημάτων.
Φαίνεται πως τώρα τα χρήματα βρέθηκαν. Για το καλό των άλλων, βέβαια.
Τόσο απλά και τόσο στενάχωρα.