Η Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Η Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha (Video)

Ο Αλ. Τσίπρας μίλησε για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ «Μένουμε Όρθιοι ΙΙ» ενώ σχολίασε και τους χειρισμούς της κυβέρνησης στα εργασιακά. Αναφέρθηκε επίσης στην κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα και στα σενάρια πρόωρων εκλογών.
Θετική εξέλιξη για όλο τον Ευρωπαϊκό Νότο, χαρακτήρισε την πρόταση της Κομισιόν, για το Ταμείο Ανάκαμψης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, αν και συμπλήρωσε ότι δεν πρέπει να βιαστούμε να πανηγυρίσουμε, σε συνέντευξη που παραχώρησε δια ζώσης στο στούντιο του Alpha, όπου είχαν ληφθεί όλα μέτρα ασφαλείας.
Στη συνέντευξή του, υπογράμμισε την σύγκρουση αντιλήψεων με την κυβέρνηση όσον αφορά τα μέτρα στήριξης της ελληνικής οικονομίας, ενώ εμφανίστηκε ανήσυχος από την ποιοτική αναβάθμιση της τουρκικής προκλητικότητας και από την αμηχανία της κυβέρνησης.
“Η πρόταση της ΕΕ υιοθετεί κάποια στοιχεία από τις προτάσεις του Ευρωπαϊκού Νότου, αλλά να μην βιαστούμε να πανηγυρίσουμε πριν δούμε το τελικό αποτέλεσμα”, ανέφερε ο Αλ. Τσίπρας και συμπλήρωσε: “Είχαμε προτείνει σαν βάση το ποσό του 1,5 τρισ. ευρώ τώρα είναι τα μισά, ωστόσο έχει κάποια στοιχεία όπως η αμοιβαιοποίηση, οι μεταβιβάσεις πόρων, η αύξηση του προϋπολογισμού που ήταν προτάσεις του ευρωπαϊκού Νότου έναντι του Βορρά”. Σημείωσε ακόμη ότι η εξέλιξη αυτή προέκυψε από ανάγκη καθώς το Βερολίνο συνειδητοποίησε ότι αν δεν αλλάξει στρατηγική, ο συστημικός κίνδυνος που λέγεται Ιταλία θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμη και σε διάσπαση της Ευρώπης. Η Ιταλία δεν είναι όπως η Ελλάδα που αντιστοιχούσε στο 1,5% της ευρωπαϊκής οικονομίας, είναι πολύ μεγαλύτερο μέγεθος. Συμπλήρωσε πάντως ότι “πρέπει να δούμε και με τι όρους και σε ποιά χρονική διάρκεια θα δοθούν τα χρήματα και αν θα συνοδεύονται από αιρεσιμότητες, δηλαδή από μνημόνια”.
Η συνέντευξη που παραχώρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τον Αντώνη Σρόιτερ: