Η Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Η Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019

(βίντεο) Π. Σκουρλέτης: Επιχείρηση κοροϊδίας με τη ΔΕΗ - Ένα δημόσιο μονοπώλιο θέλουν να το δώσουν σε ιδιώτη

Πρόκειται για ένα δογματικό ξεπερασμένο σχέδιο της κυβέρνησης που φανερώνει την αντικοινωνική διάσταση στην πολιτική της κυβέρνησης εξήγησε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης αναφορικά με το σχέδιο ξεπουλήματος της ΔΕΗ που προωθείται.



Οι αυξήσεις στα τιμολόγια είναι συνώνυμο των κυβερνήσεων της Ν.Δ.
Οι αυξήσεις στα τιμολόγια είναι συνώνυμο της περιόδου διακυβέρνησης της Ν.Δ. Καμία αύξηση δεν έγινε μετά το 2015 αντίθετα είχαμε κάποιες μειώσεις όπως μέσω του λογαριασμού για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και του ΦΠΑ.
«Από το 2010 – 2015 των κυβερνήσεων Ν.Δ. είχαμε το ακριβότερο ρεύμα στην Ευρώπη σε οικογενειακό και βιομηχανικό. Παρόλα αυτά παραλάβαμε μια ΔΕΗ με τεράστια προβλήματα. Τα 5 δις χρέη επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έγιναν 4. Μειώθηκε δηλαδή το χρέος της ΔΕΗ κατά 1 δις. Έχουμε μια επιχείρηση κοροϊδίας. Με τα μέτρα αυτά ετοιμάζουν ένα νέο ιδιωτικό μονοπώλιο στο ΔΕΔΗΕ. Ένα δημόσιο μονοπώλιο που είναι ένα δίκτυο υποδομής θέλουν να το δώσουν σε ιδιώτη. Είναι ένας δογματισμός χωρίς προηγούμενο».
«Το 2014 ήθελαν να πουλήσουν τα λιγνιτικά εργοστάσια και λένε το 2019 ότι το 2028 θα τα κλείσουν. Τι κάνει κοροϊδεύει τους επενδυτές;» αναρωτήθηκε ο κ. Σκουρλέτης.
Απαντώντας στο συσχετισμό με τον ΟΤΕ, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι δεν είναι ίδιες περιπτώσεις διότι στον ΟΤΕ δεν είναι ένα το δίκτυο. Υπάρχουν στοιχεία ανταγωνισμού.
Κατ. Μπρ.
ΠΗΓΗ..https://left.gr/