Η Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Η Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Κυριακή 16 Αυγούστου 2020

“Ταπείνωση από τους Γερμανούς” που στηρίζουν ανοιχτά Τουρκία και λοιδορούν την Ελλάδα

 Του Μιχάλη Ψύλου

από την εφημερίδα Δημοκρατία

Δεν πιστεύαμε στα μάτια μας βλέποντας σε ένα καφενείο στις Ροβιές την απίστευτη ποδοσφαιρική ταπείνωση της μεγάλης Μπαρτσελόνα από τους Βαυαρούς της  Μπάγερν με 8-2! Τα σχόλια έδιναν και έπαιρναν στη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα παρακολουθώντας την συντριβή των Καταλανών και φυσικά πολλοί θυμήθηκαν τα λόγια του Γκάρι Λίνεκερ ότι «ποδόσφαιρο είναι ένα παιγνίδι που στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί»!


-«Μόνο που οι Γερμανοί κερδίζουν και στην πολιτική-τουλάχιστον στην Ευρώπη» πετάχτηκε ένα «καρφί» από τη γαλαρία. «Δεν είδατε τι έγινε με τους υπουργούς Εξωτερικών της Ευρωπαικής Ενωσης; Οι Γερμανοί δεν δίστασαν να αδειάσουν τους Ελληνες και τους Κύπριους, τους υποτιθέμενους εταίρους τους στην Ευρωπαική Ενωση,για χάρη της Τουρκίας. Τα συμφέροντα βλέπετε…».Και φυσικά η κουβέντα άναψε και τα σχόλια για το Βερολίνο ήταν τόσο …επικριτικά ,που αδυνατώ να σας τα μεταφέρω…
«Οι Τούρκοι απειλούν και αλωνίζουν στη Μεσόγειο προβλέποντας μόνο λόγια από την ΕΕ» γράφαμε στη «δημοκρατία» την παραμονή της  περίφημης τηλεδιάσκεψης των «27» και δυστυχώς δεν διαψευστήκαμε!  Το ρεπορτάζ αποκάλυψε  ότι ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας αρνήθηκε κατηγορηματικά να εκδωθεί κοινή ανακοίνωση που να καταδικάζει την Τουρκία για την προκλητική συμπεριφορά της στην Ανατολικη Μεσόγειο .Τι κι αν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ζήτησε μία πιο σκληρή διατύπωση κατά της Τουρκίας, η οποία θα ζητούσε τον άμεσο τερματισμό των ερευνητικών δραστηριοτήτων του ωκεναογραφικού σκάφους Oruc Reis! O Γερμανός ομόλογός του έκλεισε οριστικά τη συζήτηση και η τηλεδιάσκεψη εστιάστηκε στο πραγματικό θέμα για το οποίο είχε συγκληθεί : Την επιβολή κυρώσεων στη Λευκορωσία.Τα ελληνοτουρκικά θα εξεταστούν στην επόμενη,άτυπη τηλεδιάσκεψη των 27 Υπουργών Εξωτερικών στα τέλη Αυγούστου! Και μέχρι τότε βλέπουμε…Περιμένοντας λίγα ψίχουλα αλληλεγγύης από το Βερολίνο… Την ίδια ώρα μάταια αναζητούσαμε το Σαββατοκύριακο κάποιο σχόλιο για τα ελληνοτουρκικά στον γερμανικό Τύπο.Ούτε μία αναφορά στις σημαντικότερες εφημερίδες.Σιγή ιχθύος…Η γερμανική ιστοσελίδα “t-online.de” εμφανίστηκε μάλλον να επαινεί τον Τούρκο πρόεδρο γράφοντας ότι «ο Ερντογάν δεν θέλει να υποχωρήσει στη διαμάχη του με την Ελλάδα,παρά τις απειλές για κυρώσεις ,λέγοντας : Ποτέ δεν υποκύπτουμε στη ληστεία…».
… To μόνο θέμα από την Τουρκία που φαίνεται να απασχολεί τον Γερμανικό Τύπο είναι ότι η Τουρκία προχωράει στην κατασκευή ηλεκτρικού αυτοκινήτου -του  Togg-που θα είναι ανταγωνιστικό με τα γερμανικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα και πιο φτηνό ,αφού θα κοστίζει 22.000 ευρώ.Σύμφωνα με την γερμανική ιστοσελίδα Business  insider  μάλιστα «κάπου  ένα εκατομμύριο μοντέλα Togg αναμένεται να κυκλοφορήσουν από τη γραμμή συναρμολόγησης έως το 2030».