Η Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Η Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Κυριακή 2 Αυγούστου 2020

Η Λούκα Κατσέλη επικεφαλής της «αντι-Επιτροπής Πισσαρίδη», που συγκροτεί ο Αλέξης Τσίπρας

Στην «Επιτροπή Κατσέλη» θα συμμετάσχουν επιστήμονες και εκπρόσωποι φορέων, που θα παρουσιάσουν τη δική τους πρόταση αρχές φθινοπώρου, ενώ θα την εξειδικεύσουν έως τον Μάρτιο. Στόχος η συζήτηση με την παραγωγική βάση της ελληνικής κοινωνίας.


Σε «μητέρα όλων των μαχών» αναδεικνύεται για την αξιωματική αντιπολίτευση η οικονομία και η επόμενη μέρα της οικονομίας της χώρας μετά την πανδημία, καθώς αναμένεται να δημιουργήσει κοινωνικά συντρίμμια.

Ο Αλέξης Τσίπρας, όπως αποκαλύπτει σήμερα το iEidiseis, συγκροτεί «αντι-Επιτροπή Πισσαρίδη», με επικεφαλής την πρώην υπουργό και καθηγήτρια Λούκα Κατσέλη, προκειμένου να καταθέσει τις δικές της προτάσεις για την επόμενη ημέρα της κρίσης και την ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας.

Στην «Επιτροπή Κατσέλη», σύμφωνα με τις πληροφορίες των «Παιχνιδιών Εξουσίας», στόχος είναι να συμμετέχουν σημαντικές προσωπικότητες του οικονομικού χώρου από τον ευρύτερο χώρο της αριστεράς, αλλά και στελέχη από τους παραγωγικούς φορείς και τον κόσμο της εργασίας, καθώς και στελέχη από το συνδικαλιστικό χώρο. Στόχος, επίσης, είναι να μην λειτουργήσει η Επιτροπή «αφ΄υψηλού», αλλά οι προτάσεις της για την επόμενη ημέρα της οικονομίας να διαμορφωθούν «από τα κάτω».

Η «Επιτροπή Κατσέλη» θα καταθέσει το πρώτο της πόρισμα για την αξιοποίηση των πόρων από το «ευρωπαϊκό πακέτο» και την επόμενη ημέρα της οικονομίας στις αρχές του φθινοπώρου, πριν τις 15 Οκτωβρίου, οπότε και θα κατατεθούν στις Βρυξέλλες τα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης. Η λειτουργία της, ωστόσο, θα συνεχιστεί έως τον Μάρτιο, οπότε και η ΕΕ αναμένεται να συζητήσει και να εγκρίνει τα ελληνικά σχέδια, ώστε η «Επιτροπή Κατσέλη» να εξειδικεύσει τις προτάσεις της σε όλους τους τομείς της ελληνικής κοινωνίας.
Κατά τα λοιπά η Κουμουνδούρου αναμένει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τη δημοσιοποίηση του πορίσματος της «Επιτροπής Σοφών» υπό τον καθηγητή Πισσαρίδη, επί του περιεχομένου του οποίου αναμένεται να ξεσπάσει σφοδρή σύγκρουση-ιδίως εάν αληθεύουν οι πληροφορίες ότι στις σελίδες του περιλαμβάνονται νεοφιλελεύθερες προτάσεις, για θέματα όπως το ασφαλιστικό και τα εργασιακά!

Πηγή.www.ieidiseis.gr