Η Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Η Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019

Γιάννα Παπαδάκου: Η δίωξη μου είναι στα πλαίσια του πολέμου για τη Novartis


Για την υπόθεση αντιδικίας που έχει με τον επιχειρηματία Σάμπι Μιωνή και την έκταση που πήρε μέσα στην εβδομάδα,  ειδικάμετά τις τελευταίες εξελίξεις, αναφέρθηκε με ανάρτησή της στα social media η Γιάννα Παπαδάκου.
Η υπόθεση αφορά αντιδικία που έχει με τον Σ.Μιωνή, αφού σύμφωνα με το hellasjournal.com, ο επιχειρηματίας μετά από δημοσίευμα σε κυριακάκτικη εφημερίδα σχετικά με λίστες καταθετών του εξωτερικού πριν μερικά χρόνια είχε
προσφύγει εναντίον της σε δικαστήριο του Λονδίνου,το οποίο τον δικαίωσε και καταδίκασε την Γ.Παπαδάκου σε αποζημίωση 130.000 ευρώ. Η απόφαση του αγγλικού δικαστηρίου, μετά από προσφυγές της δημοσιογράφου στο Εφετείο και τον Άρειο Πάγο, κρίθηκε τελικά εκτελεστέα στην Ελλάδα, με δικαστικούς επιμελητές να επιχειρούν τις προηγούμενες ημέρες να εκτελέσουν αναγκαστική κατάσχεση αντικειμένων στο σπίτι της. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Γ.Παπαδάκου δεν ήθελε να επιτρέψει την κατάσχεση και έτσι κλήθηκε η αστυνομία που την οδήγησε στο αστυνομικό τμήμα Πεντέλης όπου κρατήθηκε αρκετές ώρες. Η πλευρά Μιωνή υποστηρίζει ότι η δημοσιογράφος για να αποφύγει κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων όπως το σπίτι στο οποίο κατοικεί στα Μελίσσια, πούλησε το Σεπτέμβριο το 50% σε κυπριακή εταιρεία έναντι 5.000 ευρώ, με τον επιχειρηματία να ισχυρίζεται ότι πρόκειται για «καταδολίευση» που είναι ποινικό αδίκημα και έχει κινηθεί δικαστικά κατά του δικηγορικού γραφείου που μεσολάβησε και της εταιρείας που φαίνεται ότι εξαγόρασε το ήμισυ του σπιτιού της κυρίας Παπαδάκου.
Η δημοσιογράφος προέβη σε ανάρτηση στο Twitter όπου υποστηρίζει τα εξής:
Η εκστρατεία σπίλωσης μου, η οποία εντάσσεται στη συντονισμένη προσπάθεια συσκότισης του παγκόσμιου σκανδάλου Novartis, ώστε να μην φωτιστούν ποτέ τυχόν ευθύνες κρατικών αξιωματούχων, συνεχίζεται με διάφορους τρόπους.
Συγκεκριμένα κέντρα αξιοποιούν μία ιδιωτική διαφορά με τον επιχειρηματία Σάμπι Μιωνή, ώστε να αμαυρώσουν τη δημόσια εικόνα μου. Ο επιχειρηματίας προσέφυγε εσκεμμένα στη Βρετανική και όχι στην Ελληνική Δικαιοσύνη, καθώς γνώριζε ότι κανένας Έλληνας μισθωτός και μάχιμος δημοσιογράφος δε μπορεί να αντέξει το δυσβάσταχτο κόστος για να υπερασπιστεί τον εαυτό του στην Μεγάλη Βρετανία, αφού απαιτούνται, μόνο για παράσταση, άνω των 100.000 λιρών! Είναι προφανές ότι σε αυτή τη δίκη μού ήταν αδύνατο να παραστώ, με αποτέλεσμα να καταδικαστώ ερήμην, υποχρεωμένη να καταβάλω το αστρονομικό ποσόν των 128.000 ευρώ!
Στη συνέχεια, ο εν λόγω επιχειρηματίας προέβη, σε πρώτη φάση, στην ακραία και πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα και ήθη κίνηση, να στείλει δικαστικούς κλητήρες και, όλως περιέργως, κάθε τους κίνηση να αποθανατίζεται! Τα… ντοκουμέντα κυκλοφόρησαν αμέσως στο διαδίκτυο.
Σε δεύτερη φάση, ο εν λόγω επιχειρηματίας, πληροφορούμαι μέσω του διαδικτύου, συνεχίζει την προσπάθεια τρομοκράτησης και απαξίωσής μου, καθώς και της οικονομικής εξόντωσής μου.
Θεωρώ ότι η υπόθεση αυτή δεν αφορά μόνο εμένα, αλλά και ολόκληρο τον δημοσιογραφικό κόσμο, αφού φαίνεται να έχει στόχο τη φίμωση και χαλιναγώγηση της ερευνητικής Δημοσιογραφίας.
Γιάννα Παπαδάκου.
ΥΓ· Αναγνωρίζω το «λάθος μου» ! Στα 37 χρόνια της δημοσιογραφικής μου πορείας γνώμονας ήταν, είναι και θα είναι πάντα το Δημόσιο Συμφέρον, και όχι ο προσωπικός μου πλουτισμός!