Η Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Η Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020

Η εκπομπή του Άκη Πετρετζίκη «Akis’ Food Tour» ταξιδεύει στην Εύβοια!


Το νέο γαστρονομικό ταξίδι του Άκη Πετρετζίκη «Akis’ Food Tour», ξεκινά στον Alpha από την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 20:00.
Πρώτος σταθμός η Εύβοια.

Στο πρώτο επεισόδιο της νέας του εκπομπής, ο Άκης Πετρετζίκης ταξιδεύει στην Εύβοια. Με οδηγό του τις γεύσεις, τους ανθρώπους και τα μοναδικά τοπικά προϊόντα της περιοχής, ο αγαπημένος chef βγαίνει για λίγο από τη γνώριμη κουζίνα του «Kitchen Lab», για να κυνηγήσει μαύρη τρούφα στα δάση της Σέτας, να δοκιμάσει παραδοσιακά πιάτα, εξαιρετικά ΠΟΠ προϊόντα αλλά και εξωτικά υλικά, που κανείς δεν θα περίμενε πως παράγονται μόλις
μιάμιση ώρα από την Αθήνα.
Στο συναρπαστικό αυτό ταξίδι, ο Άκης μάς ξεναγεί σε μια πρότυπη βιολογική φάρμα και μας μαθαίνει πώς φτιάχνεται το miso σε ένα χωριό λίγα χιλιόμετρα από τη Χαλκίδα.
Στους καταπράσινους πρόποδες του Όρους Δίρφυς ο κύριος Θανάσης τον υποδέχεται με μερακλίδικο κοντοσούβλι, ενώ στους Ανδρωνιάνους στην ταβέρνα του Μάμουκα τον περιμένει το πιο γκουρμέ-παραδοσιακό πιάτο. Στη γραφική Κύμη γεύεται τα διάσημα σύκα της περιοχής και μας αποκαλύπτει τον καλύτερο μπακλαβά που ίσως έχει δοκιμάσει στη ζωή του.
Πηγή: tinasmess.gr