Η Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Η Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Τσίπρας: «Η Ελλάδα θα υλοποιήσει τις δικές της μεταρρυθμίσεις»

«Η Ελλάδα δεν θα υλοποιήσει υφεσιακά μέτρα, ούτε το mail Χαρδούβελη» τόνισε μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι στη συνάντηση επαναβεβαιώθηκε η κοινή ανάγνωση της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου ξεκαθαρίζοντας ότι η Ελλάδα δεν έχει υποχρέωση να υλοποιήσει υφεσιακά μέτρα, δεν έχει υποχρέωση να υλοποιήσει το mail Χαρδούβελη. «Η Ελλάδα θα υλοποιήσει τις δικές της διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.
Ο κ. Τσίπρας είπε ότι όλες οι πλευρές εξέφρασαν την πρόθεσή τους να εργαστούν ώστε το συντομότερο δυνατόν να αποκατασταθεί η χρηματοπιστωτική ομαλότητα για την Ελλάδα, προσθέτοντας ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν επαναβεβαίωσε την πρόθεσή του να προχωρήσει σε εκταμίευση ποσών από ευρωπαϊκά προγράμματα με σκοπό την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Δεν έκανε ωστόσο λόγο για συγκεκριμένο ποσό παραπέμποντας στις ανακοινώσεις Γιούνκερ την Παρασκευή.
«Σήμερα ξαναβάλαμε τη διαδικασία στις ράγες διότι με ευθύνη κάποιων είχε εκτροχιαστεί», είπε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι όλες οι πλευρές έδειξαν την πρόθεσή τους να συνεργαστούν για να ξεπεραστούν οι δυσκολίες.