Η Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Η Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

Πιπεργιάς, Δημήτρης .. Ξεκαθαρίζω πως τα δημοσιεύματα εκφράζουν τις επιθυμίες των διοργανωτών και όχι την πραγματικότητα. Δεν ήμουν παρών.

Πολλοί με ρωτούν για τις απόψεις μου σχετικά με τις διεργασίες που συντελούνται στα πλαίσια της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και αν αληθεύουν τα δημοσιεύματα που με φέρνουν παρόντα στη συνάντηση που έγινε σήμερα 14-1-2017 στο CARAVEL.
Ξεκαθαρίζω πως τα δημοσιεύματα εκφράζουν τις επιθυμίες των διοργανωτών και όχι την πραγματικότητα. 
Δεν ήμουν παρών.
Οι λόγοι που αποχώρησα από το μεταλλαγμένο ΠΑΣΟΚ το 2012 δεν έχουν αναιρεθεί και δεν υπήρχε λόγος επανάκαμψης μου σ' αυτό η συσπείρωσης μου στη ΔΗΣΥ.
Οι απόψεις μου για την ανασυγκρότηση της Προοδευτικής Παράταξης και την αναβάπτησή της στις αγωνίες, τους πόθους και τα οράματα των εργαζομένων,της Νεολαίας και ευρύτερα των μη προνομιούχων Ελλήνων ειναι και αυτές ξεκάθαρες.
Η όποια ανασυγκρότηση δεν μπορεί και δεν θα συντελεστεί ερημην της κοινωνίας,
Ειναι υπόθεση του κάθε, σκληρά δοκιμαζόμενου, δημοκράτη πολίτη που αισθάνεται την ανάγκη να ενεργοποιηθεί πολιτικά για να αποφευχθεί η πλήρης νεοφιλελεύθερη ισοπέδωση και για να συμβάλει δημιουργικά στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. 
Δεν μπορεί να συντελεστεί με συναντήσεις πρώην στελεχών και ιδιαίτερα όσων καθημερινά περνούν μηνύματα την κοινωνία, οτι περισότερο ενδιαφέρονται για τα ερείσματα τους στα ΜΜΕ και την "υπουργική τους" υστεροφημία και λιγότερο για τα προβλήματα και τις ανάγκες του Λαού.
Πολύ περισότερο δεν μπορεί να συντελεστεί με όσους άμεσα η έμμεσα συντάσονται με τις πιο σκληρές νεοφιλελεύθερες απόψεις στην οικονομία και στην πολιτική προκρίνουν πολιτικές όχι προοδευτικού προσίμου αλλά "οικουμενικού"!
Εξ άλλου και επειδή τα προβλήματα μέρα με την ημέρα οξύνονται και τα εθνικά μας θέματα έρχονται ολο και περισότερο στην επικαιρότητα, η έπιδίωξη μιας νέας Εθνικής Λαϊκής Ενότητας με το σύνολο των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, που αποτέλεσαν ιστορικά και άποτελούν την βάση της Προοδευτικής Παράταξης, Πρέπει να ειναι το μεγάλο ζητούμενο και να εκφραστεί και σε επίπεδο πολιτικών, προγραμματικών συγκλήσεων.