Σάββατο, 4 Οκτωβρίου 2014

Τσίπρας: «Η Ευρώπη ακούει τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν τον ξορκίζει»


«Η Ελλάδα έχει σήμερα όλες τις δυνατότητες να μετατραπεί από πειραματόζωο της κρίσης σε χώρα εμβρυουλκό μιας νέας ελπίδας στην Ευρώπη», τονίζει σε άρθρο του στην «Εφ.Συν.» ο Αλέξης Τσίπρας. Υπογραμμίζει ότι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να διαπραγματευθεί με τους δανειστές .
     
 
«Η διαπραγμάτευση θα είναι δύσκολη, αλλά μόνο εμείς μπορούμε να την κάνουμε. (…) Με στόχο τηδιαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και την αποπληρωμή του εναπομείναντος με ρήτρα ανάπτυξης», τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
«Το ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο δίνει τη δυνατότητα άσκησης πολιτικής και δεν προϋποθέτει εφαρμογή μνημονίων. Είναι το πλαίσιο στο οποίο υπάρχει δυνατότητα πολιτικής διαπραγμάτευσης ανάμεσα σε ισότιμους εταίρους και όχι ανάμεσα σε δανειστές που απαιτούν και δανειζόμενους που υλοποιούν», επισημαίνει ο Αλέξης Τσίπρας.
«Η Ελλάδα του κ. Σαμαρά, αντί να απαιτεί χαλάρωση της θηλιάς στον λαιμό της, ζητάει να παραμείνει σφιχτή», σημειώνει στο άρθρο του στην «Εφ.Συν.»
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «η στρατηγική του κ. Σαμαρά απομονώνει τη χώρα από τους φυσικούς συμμάχους της στην Ευρώπη που, έστω και δειλά, διεκδικούν τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις για τη χαλάρωση της λιτότητας».
Υπογραμμίζει ότι «η Ελλάδα έχει σήμερα όλες τις δυνατότητες να μετατραπεί από πειραματόζωο της κρίσης σε χώρα εμβρυουλκό μιας νέας ελπίδας στην Ευρώπη».


Ολόκληρο το άρθρο – παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα στη σελ. 5 της «Εφημερίδας των Συντακτών – Σαββατοκύριακο», που κυκλοφορεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου