Η Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Η Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Μια λαοθάλασσα οργής στο μπλόκο της Νίκαιας


Μια λαοθάλασσα οργής στο μπλόκο της Νίκαιας
Χιλιάδες αγρότες, εργάτες και νέοι από όλη τη χώρα απέκλεισαν συμβολικά για δύο ώρες την εθνική οδό
Μια λαοθάλασσα αγροτών, εργατών, μικρομεσαίων επαγγελματοβιοτεχνών, νέων και ανέργων από ολόκληρη τη Θεσσαλία, αλλά και την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησε μια μεγαλειώδη πορεία το μεσημέρι της Κυριακής από το μπλόκο της Νίκαιας μέχρι τη νέα εθνική οδό στο ύψος του IKEA, όπου πραγματοποιήθηκε συμβολικός αποκλεισμός για δύο περίπου ώρες.
SANYO DIGITAL CAMERA
Νωρίτερα, η ισχυρή αστυνομική δύναμη που σήμερα υπήρξε ιδιαίτερα διακριτική επέτρεψε χωρίς εντάσεις και επεισόδια να περάσει η πορεία τις κλούβες των ΜΑΤ που απέκλειαν το δρόμο.
SANYO DIGITAL CAMERA
Αρκετές χιλιάδες ήταν οι πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των επικεφαλής του μπλόκου, δημιουργώντας μια πραγματική λαοθάλασσα που διατράνωσε τα δίκαια των αιτημάτων των αγροτών.
SANYO DIGITAL CAMERA
Ήταν στο πλευρό τους δυνάμεις από το ΠΑΜΕ των τεσσάρων θεσσαλικών νομών, της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας, τις αντίστοιχες γραμματείες της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΟΓΕ, του ΜΑΣ, το σύνολο των πέντε βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλία, ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης, αντιπροσωπείες του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, του ΚΚΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της ΕΛΜΕ Λάρισας και της Επιτροπής Αγώνα των Εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα.
SANYO DIGITAL CAMERA
Στους συγκεντρωμένους μίλησε ο Βαγγέλης Μπούτας, κάνοντας λόγο για τις κυβερνητικές εξαγγελίες – κοροϊδία, αλλά και για τη μεγάλη σημασία των αγώνων που γίνονται μαζικά.
SANYO DIGITAL CAMERA
Αύριο Δευτέρα, όπως ανακοινώθηκε, αντιπροσωπεία των αγροτών θα έχει στην Αθήνα επαφές με τα κόμματα, ενώ παραμένει σε εκκρεμότητα το αίτημα για συνάντησή τους με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.
SANYO DIGITAL CAMERA


Πηγή: http://www.onlarissa.gr/2014/02/09/mia-laothalassa-orgis-sto-bloko-tis-nikeas/