Η Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Η Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Σαμαράς - Σουλτς αναβάλλουν την επίσκεψη του «Τρόικα έκθεσης για την έρευνα»

0601 2014

Σαμαράς - Σουλτς αναβάλλουν την επίσκεψη του «Τρόικα έκθεσης για την έρευνα»

    Αναβλήθηκε τελικά η επίσκεψη στην Αθήνα της Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου που ερευνά τα πεπραγμένα της τρόικας. H Αναβολή ΗΤΑΝ Προϊόν διαβούλευσης ΣΕ ανώτατο Επίπεδο ΜΕΤΑΞΥ Τηςελληνικής κυβέρνησης ΚΑΙ ΤΟΥ ευρωπαϊκού κοινοβουλίου καθώς όπως αναφερόταν ΣΕ χθεσινό Ενημερωτικό ΜΗΝΥΜΑ Της Γραμματείας Της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων Νομισματικών ΚΑΙ ΤΟΥ Ευρωκοινοβουλίου, « Ο Πρόεδρος Σούλτς και ο Πρωθυπουργός Σαμαράς, έχουν αποφασίσει ότι η επίσκεψη της αντιπροσωπείας θα πρέπει να αναβληθεί . ». ΣΤΟ παρασκήνιο Της απόφασης αυτής αναφέρεται ΣΕ Ρεπορτάζ Της Η. Ναυτεμπορική , επισημαίνοντας Ότι Η. κυβέρνηση ΠΟΥ ποντάρει επικοινωνιακάΣΤΗΝ προεδρία Της Ε.Ε., ΔΕΝ επιθυμούσε ΜΕ Τίποτα Η. Επίσκεψη Της Επιτροπής συμπέσει ΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ πανηγυρική Κολεγίου Επιτρόπων Των μεθαύριο Τετάρτη ΣΤΟ Ζάππειο. Το αίτημα αυτό της κυβέρνησης, βρήκε ευήκοον ους από τον πρόεδρο του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς, με πρωτοβουλία του οποίου έλαβε παράταση λίγων ημερών η επίσκεψη.
Την είδηση ​​γνωστοποίησε ο ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής, σημειώνοντας ότι η επίσκεψη του κλιμακίου στην Αθήνα, «θα χαλούσε τις φιέστες που ετοιμάζει η ελληνική κυβέρνηση για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Η παρουσία της Επιτροπής, σημείωνε ο Ευρωβουλευτής, θα έδινε την ευκαιρία να ακουστούν ξανά τα ερωτήματα για τις τεράστιες ευθύνες όσων μας έβαλαν στα δεσμά των συνεχών μνημονίων και όσων χρησιμοποιούν τον ελληνικό λαό ως πειραματόζωο μιας νεοφιλελεύθερης και αυταρχικής Ευρώπης.
Σχολιάζοντας την εξέλιξη ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης έκανε λόγο για πανικόβλητη κυβέρνηση. η οποία, με την αρωγή του κ. Σούλτς, «σπεύδει να αναβάλει την επίσκεψη της Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου που ερευνά τα πεπραγμένα της τρόικας, και τρέμει μπροστά στο ενδεχόμενο μιας συζήτησης για τη σκοπιμότητα και τις επιπτώσεις του μνημονίου» .
Απαντώντας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, ανέφερε για τον ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι «κολλημένος με τις θεωρίες συνωμοσίας και τις απόπειρες δυσφήμισης της χώρας».
«Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκινά το νέο χρόνο όπως τελείωσε τον παλιό: με εξωφρενικούς και απίστευτους ισχυρισμούς. Αυτή τη φορά όμως ξεπέρασε κάθε όριο ». ανέφερε προσθέτοντας «Προφανώς οι άνθρωποι δεν είναι καλά ...».

Πηγή: Ναυτεμπορική, Εφημερίδα των Συντακτών