Η Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Η Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Αφορολόγητο 12.000 και αντικατάσταση ΕΝΦΙΑ

Αφορολόγητο 12.000 και αντικατάσταση ΕΝΦΙΑ
* Δέσμευση του Γ. Βαρουφάκη ότι δεν θα αυξηθεί ο ΦΠΑ στα νησιά και της Ν. Βαλαβάνη ότι δεν θα φορολογηθούν ανείσπρακτα ενοίκια

Σταθερά προσηλωμένη στην υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων παραμένει η κυβέρνηση, παρά τις δυσκολίες που συναντά στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές και την ακάματη προσπάθεια των πρώην κυβερνώντων να παρεκκλίνει της πορείας της ώστε να "δικαιωθεί" η πολιτική τους. Πέραν των νομοσχεδίων που έχουν ήδη περάσει ή κατατίθενται προσεχώς στη Βουλή, ο Γ. Βαρουφάκης διευκρίνισε χθες ότι το αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ θα ισχύσει από τα εισοδήματα του 2015 που θα δηλωθούν το 2016, καθώς επίσης ότι δεν πρόκειται να αυξηθεί ο ΦΠΑ στα νησιά.

Σχέδιο ανασυγκρότησης του ΕΣΥ από τον Αλ. Τσίπρα
Η Υγεία ξαναγίνεται θεμελιώδες δικαίωμα για κάθε κάτοικο της χώρας

Δωρεάν πρόσβαση και περίθαλψη στα δημόσια νοσοκομεία θα έχουν πλέον όλοι οι πολίτες * 4.500 προσλήψεις ιατρικού προσωπικού - Αναδιοργάνωση ΕΚΑΒ και ΜΕΘ * Αξιοποίηση των στρατιωτικών νοσοκομείων στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας * Με τη διασύνδεση πληροφοριακών συστημάτων θα εξοικονομηθεί μέχρι και 10% * Αναμόρφωση του ΕΟΦ, κίνητρα για την εγχώρια παραγωγή φαρμάκων

Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ
32.000 θέσεις εργασίας για ανέργους

Ξεκινά από τη Μ. Δευτέρα η υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας στους ΟΤA όλης της χώρας.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ
Η ΕΠΟ υφήρπασε πλαστή φορολογική ενημερότητα!

Καταγγελία του Στ. Κοντονή και προειδοποίηση για ενημέρωση της ΟΥΕΦΑ


Σημαντική μεταρρύθμιση
Στη Βουλή το νομοσχέδιο κατάργησης των φυλακών τύπου Γ

Έκκληση προς όλους, και κυρίως προς τους απεργούς πείνας, "για πρόταξη της ζωής ως υπέρτατης αξίας" έκανε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος καταθέτοντας το νομοσχέδιο.


Με απόφαση Παππά
Οφειλές 40 εκατ. καλούνται να καταβάλουν άμεσα τα κανάλια

Χρωστούσαν τα τέλη χρήσης συχνοτήτων από το 2011 καθώς, σιωπηρώς, είχαν σταματήσει να τους τα ζητούν!


ΠΟΡΤΟΓΑΛΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ
Πέθανε ο Μανουέλ ντε Ολιβέιρα

Ο Πορτογάλος σκηνοθέτης Μανουέλ ντε Ολιβέιρα, που πέθανε χθες σε ηλικία 106 ετών, ήταν ο γηραιότερος εν ενεργεία κινηματογραφιστής και ασφαλώς ένας από τους σημαντικότερους παγκοσμίως.

Κένυα: Μακελειό σε πανεπιστημιούπολη
Λουτρό αίματος με 147 νεκρούς, δεκάδες τραυματίες και αδιευκρίνιστο αριθμό αγνοουμένων προκάλεσαν στην Κένυα οι ισλαμιστές αντάρτες της Σομαλίας Αλ Σεμπάμπ. Οι μαχητές επιτέθηκαν τα ξημερώματα στην πανεπιστημιούπολη της πόλης Γκαρίσα, κοντά στα σύνορα με τη Σομαλία. Υπενθυμίζεται ότι εκστρατευτικό σώμα του κενυατικού στρατού πολεμά τους Αλ Σεμπάμπ από τον Οκτώβριο του 2011.

Ιράν - Δύση: Ιστορική συμφωνία για τα πυρηνικά
Αγνοώντας τις υστερικές αντιδράσεις του Ισραήλ, Δύση και Ιράν κατέληξαν χθες σε συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα. Η τελική συμφωνία θα είναι έτοιμη έως τις 30 Ιουνίου. Το μεγαλύτερο μέρος των αποθεμάτων εμπλουτισμένου ουρανίου του Ιράν θα καταστραφεί ή θα εξαχθεί, ωστόσο η χώρα θα διατηρήσει τις 6.000 από τις 19.000 μηχανές φυγοκέντρισης που διαθέτει.