Η Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Η Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Δ. Στρατούλης: «Σταματήσαμε το έγκλημα που ετοίμαζαν σε βάρος των συντάξεων»

<iframe src="http://www.stokokkino.gr/mp3.php?id=podcast/Stratoulis 03-02-15.MP3&w=460&h=23&a=0"                                                                                                                    
Συνεντεύξεις "Βάλαμε τέλος στο έγκλημα, θα σταματήσουμε την καταστροφή που ετοίμαζαν για τις συντάξεις. Γλίτωσε ο λαός από αυτό που θα πάθαινε αν υπήρχε σήμερα κυβέρνηση Σαμαρά", δήλωσε, μιλώντας στο Κόκκινο, ο Αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης, ο οποίος έκανε σαφές ότι πάγωσαν οι περικοπές και η αύξηση των ορίων ηλικίας για τις συντάξεις.

Ο ελληνικός λαός με τη ψήφο του ακύρωσε πλήρως το μέιλ Χαρδούβελλη, κι έτσι ο λαός μας απέφυγε το έγκλημα. Δηλαδή, δεν θα υπαρχουν αυξήσεις στα όρια ηλικίας για την κατώτατη σύνταξη, που θα πήγαινε από τα 15 στα 20 χρόνια. Δεν θα υπάρχει περιορισμός στο ΕΚΑΣ το 2015 και κατάργησή του  το 2016. Δεν θα υπάρξουν μειώσεις στις συντάξεις, ούτε αυξήσεις σε όρια ηλικία σύνταξης για γυναίκες με ανήλικα, στα άτομα με αναπηρία, στα βαρέα και ανθιγιεινά και στους παλιούς ασφαλισμένους".

Ο κ. Στρατούλης αναφέρθηκε στα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση:
 
"Το πρώτο μέτρο που πήραμε να μην θιγεί ο κοινωνικός χαρακτήρας του ασφαλιστικού που άλλαζε με το νόμο Λοβέρδου, και θα έκανε από δημόσιο, αναδιανεμητικό χαρακτήρα, σε ασφαλιστικό ατομικό και κεφαλαιοποιητικό, Πάγωσε η εγκύκλιος και θα ακυρωθεί και τυπικά από τον πρωθυπουργό τις επόμενες ημέρες.

Το δεύτερο, για όσους έβγαιναν σε σύνταξη το 2015, να μη μειωθούν οι συντάξεις και τρίτον δεν ισχύει η ρήτρα θανάτου, ούτε η μηδενικού ελλείμματος από τις επικουρικές. Δεν μειώνονται οι επικουρικές που ετοιμαζόταν σφαγιασμός για το 2015.

Στις πρώτες μας προτεραιότητες ήταν να σταματήσουμε το έγκλημα και δεύτερον να σταματήσουμε την καταστροφή. Και όπως έχουμε δεσμευθεί, στη συνέχεια να γίνει η επαναφορά της 13ης σύνταξης"