Η Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Η Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

2015: ΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΣΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ Γράφει ο Γιώργος Κασσάρας

Γράφει ο Γιώργος Κασσάρας
Πρ. βουλευτής Δωδεκανήσου
Μέλος του Π. Σ. της Κοινωνικής Συμφωνίας
Από το 2010 που ξεκίνησαν  τα μνημόνια, οι εγχώριοι και ξένοι κυβερνώντες, άρχισαν να καλλιεργούν συστηματικά  τον φόβο. Τόσο στους βουλευτές όσο και στους πολίτες, με την υποβολή εκβιαστικών διλλημάτων,  όπως: ψηφίστε τα μνημόνια για να αποφύγει  η χώρα την χρεοκοπία  και την έξοδό της από το ευρώ,  ψηφίστε για Πρόεδρο ώστε να  αποφευχθούν οι εκλογές και η διαφαινόμενη επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ. Πάντα βέβαια με τη συνδρομή των μεγάλων συστημικών μέσων μαζικής ενημέρωσης.
Η διαχείριση του φόβου και της ανασφάλειας των πολιτών, αποτελεί για 5 χρόνια κεντρική πολιτική επιλογή των κυβερνώντων. Εκ του αποτελέσματος κρίνοντας, θεωρώ ότι εφαρμόζουν το σχέδιο τους αυτό με επιτυχία, αφού ο φόβος της πείνας και της φτώχειας έχει κυριαρχήσει στη χώρα και  έχει καθηλώσει  σε απραξία το μεγαλύτερο μέρος του πληττόμενου λαού.
Σοβαρά διλλήματα, φόβοι και ανασφάλειες  μας κυριεύουν, γιατί  φοβόμαστε μη χάσουμε τα λίγα ή πολλά που έχουμε.  Εργασία, μισθό, σύνταξη, σπίτι, το μέλλον των παιδιών, την εξυπηρέτηση των στοιχειωδών ανθρωπίνων αναγκών.  Δεκάδες απειλές και φόβοι, που εντέχνως καλλιεργούνται από αυτούς οι οποίοι την ίδια στιγμή μας απολύουν, περικόπτουν μισθούς και συντάξεις, παίρνουν την ακίνητη περιουσία, καταδικάζουν τα παιδιά στην ανεργία και τη μετανάστευση.  Μας καθηλώνουν και δεν αντιστεκόμαστε από τον