Η Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Η Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Θέλουμε να υπενθυμίσουμε ορισμένα αποσπάσματα από την απάντηση της Κοινωνικής Συμφωνίας, όπου με επιστολή της Προέδρου της, Λούκα Κατσέλη, απαντούσε ποιοι χωρούν στον διάλογο "για τον σχηματισμό μιας ισχυρής προοδευτικής κυβερνητικής πλειοψηφίας", στον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ τον κ. Φώτη Κουβέλη σε σχετική επιστολή του, για διάλογο στο χώρο της κεντροαριστεράς, το καλοκαίρι του 2014.


Παραθέτουμε δύο αποσπάσματα από εκείνη την επιστολή:
"Όπως γνωρίζεις , από την ημέρα της ίδρυσής της, η Κοινωνική Συμφωνία έθεσε ως στρατηγικό της στόχο την συγκρότηση ενός κοινωνικού μετώπου ανατροπής της ακολουθούμενης κυβερνητικής πολιτικής. Κεντρική μας επιδίωξη ήταν και εξακολουθεί να είναι η συμπαράταξη όλων των
αριστερών, σοσιαλιστικών, οικολογικών και προοδευτικών πολιτικών
δυνάμεων, συλλογικοτήτων και στελεχών του ευρύτερου σοσιαλιστικού και
αριστερού χώρου, στη βάση ενός ελάχιστου προγραμματικού πλαισίου, για
τον σχηματισμό μιας ισχυρής προοδευτικής κυβερνητικής πλειοψηφίας"......
και η επιστολή της Λούκας Κατσέλη σε άλλο σημείο της ανέφερε ….
"Από την άλλη μεριά, ο διάλογος αυτός, για να έχει αξιοπιστία, πρέπει να πραγματοποιηθεί ανάμεσα σε δυνάμεις που έχουν τοποθετηθεί ξεκάθαρα απέναντι στην ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική.
Επομένως δεν είναι δυνατόν κατά τη γνώμη μας να συμμετέχουν σ’ αυτόν το ΠΑΣΟΚ που είναι κυβερνητικός εταίρος ή κόμματα και δυνάμεις, όπως το Ποτάμι , που δεν έχουν παρουσιάσει τους βασικούς άξονες της πολιτικής τους φυσιογνωμίας.
Η επιτυχία και βιωσιμότητα μιας προοδευτικής συμπαράταξης θα εξαρτηθεί τελικά από τον ξεκάθαρο πολιτικό και προγραμματικό λόγο και την
αξιοπιστία των συμμετεχόντων . "