Η Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Η Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Κοινωνική Συμφωνία Λ ΚΑΤΣΕΛΗ Δειλό βήμα η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών Σε ανοιχτή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης



  • Λ. ΚΑΤΣΕΛΗ Δειλό βήμα η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών
  • Σε ανοιχτή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης συμμετείχε χθες η Πρόεδρος της «Κοινωνικής Συμφωνίας» Λούκα Κατσέλη.
  • Ο πρόεδρος του ΒΕΘ Παναγιώτης Παπαδόπουλος της εξέθεσε τα ζωτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αλλά και ο επιμελητηριακός θεσμός.
  • Μιλώντας προς τα μέλη της διοίκησης του ΒΕΘ η Πρόεδρος «Κοινωνικής Συμφωνίας» Λούκα Κατσέλη παρουσίασε έναν οδικό χάρτη για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τη μετέπειτα αναδιοργάνωση του χώρου. 
  • Η κα Λούκα Κατσέλη εκτίμησε ότι δεν πρόκειται να βγούμε από την κρίση αν δεν υπάρξει ξεκάθαρη στρατηγική για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η οποία, όπως είπε, δυστυχώς δεν υπάρχει μέχρι τώρα. 
  • Μεταξύ των προτάσεων που παρουσίασε ήταν η θέσπιση νέων χρηματοδοτικών εργαλείων και μηχανισμών για την παροχή ρευστότητας προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, εκτιμώντας ότι η επιτυχία των ελληνικών τραπεζών στα στρες τεστ δεν πρόκειται να αυξήσει τη ρευστότητα προς την αγορά. 
  • Επισήμανε ότι χρειάζεται ένα πιο τολμηρό πλαίσιο ρύθμισης των χρεών των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, υποστηρίζοντας ότι η πρόσφατη ρύθμιση ήταν ένα πρώτο βήμα αλλά πάρα πολύ δειλό. Υπογράμμισε ακόμη ότι πρέπει να γίνουν σημαντικές αλλαγές ώστε να μειωθεί το φορολογικό βάρος για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τονίζοντας ότι το φορολογικό πλαίσιο πρέπει να είναι σαφές και σταθερό για πολλά χρόνια. 
  • Τέλος, επισήμαινε τον σημαντικό ρόλο των επιμελητηρίων, τα οποία πρέπει να ενισχυθούν αντί να δέχονται πλήγματα, όπως η κατάργηση υποχρεωτικής εγγραφής των επιχειρήσεων σε αυτά.

Πηγή Εφημερίδα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»