Η Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Η Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Ξαφνική επίθεση Κουβέλη σε Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-διαπλοκή

«Θα μας πείτε επιτέλους τι γίνεται με τα δάνειά σας;», αναρωτήθηκε σε ασυνήθιστα υψηλούς τόνους ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.



Του Χάρη Ιωάννου

Ξαφνική επίθεση στη διαπλοκή εξαπέλυσε χθες από τη Βουλή ο Φώτης Κουβέλης, με μια παρέμβασή του σε ασυνήθιστα υψηλούς τόνους στην Ολομέλεια, όπου επέμεινε ιδιαίτερα για τα τραπεζικά δάνεια της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ.

«Υπάρχει πρόσδεση μεγάλου μέρους του πολιτικού συστήματος σε συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα και σε οργανωμένες οικονομικές ομάδες. Π.χ. μπορεί να υπάρχει προνομιακή αντιμετώπιση κάποιου κόμματος με αντάλλαγμα την εύκολη πρόσβαση στις δημόσιες προμήθειες», κατήγγειλε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων, παρουσία σχεδόν σύσσωμης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του.

Συναλλαγή κάτω από το τραπέζι

Οπως είπε, «παρά τις καλές προθέσεις του νομοσχεδίου, είναι εύκολη η συναλλαγή κάτω από το τραπέζι» και απευθυνόμενος προς τα δύο κυβερνητικά κόμματα, έθεσε μετ’ επιτάσεως το ερώτημα: «Θα μας πείτε επιτέλους για τα δάνεια; Είναι “κόκκινα” ή αναχρηματοδοτούνται για να μην μπουν στον κατάλογο των επισφαλών δανείων;».

Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση προς όλες τις κατευθύνσεις «να μην επιτρέψουμε τον ισοπεδωτικό πολιτικό λόγο και να μην είναι ο βουλευτής συνώνυμο του χρηματισμού». Ταύτιση απόψεων ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ διαπίστωσε με ελαφρά ειρωνεία ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος, απαντώντας στον κ. Κουβέλη, ενώ συμπλήρωσε πως «η Ν.Δ. τα δάνειά της τα έχει πάρει με διαφάνεια και τα εξυπηρετεί κανονικά».

Νωρίτερα, η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Ολγα Γεροβασίλη, αναφερόμενη στο σχέδιο νόμου, ξεκαθάρισε τη θέση του κόμματός της λέγοντας πως «λέμε ναι στη μείωση της χρηματοδότησης, αλλά όχι στη χρηματοδότηση από ΝΠΙΔ». Για «αμερικανοποίηση της πολιτικής ζωής με τη δημιουργία λόμπι γύρω από κόμματα Α.Ε.» έκανε λόγο ο γραμματέας της Κ.Ο. της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ν. Βούτσης.

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Γιάννη Δημαρά, ο οποίος επικαλέστηκε τον Ισοκράτη για τον ορισμό της συκοφαντίας και πρότεινε για όσους αποδεδειγμένα συκοφαντούν να εξορίζονται, να δημεύεται η περιουσία τους και να τους αφαιρούνται τα πολιτικά δικαιώματα.

 http://www.efsyn.gr/