Η Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Η Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Λανγκάρντ σε Χαρδούβελη: Συνεχίστε το μνημόνιο

Η Κριστίν Λαγκάρντ απέκλεισε τις προσδοκίες της ελληνικής αντιπροσωπείας για αλλαγή πολιτικής και αμφισβήτησε το μετέωρο βήμα στις αγορές πριν την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων. Στη συνάντηση που είχε με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, η ελληνική αντιπροσωπεία το βράδυ της Κυριακής στην Ουάσινγκτον, σχετικά με το ζήτημα της συνέχισης –ή όχι– της χρηματοδοτικής στήριξης της χώρας από την πλευρά των δανειστών, το ΔΝΤ ήταν σαφές: "Συνεχίστε τις μεταρυθμίσεις".


«Είχαμε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση. Η κ. Λαγκάρντ μάς συνεχάρη για την πολύ μεγάλη πρόοδο που έχει κάνει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Μας συνέστησε να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις και αυτές οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να γίνουν με τρόπο ώστε να γίνουνε κτήμα του ελληνικού λαού και να συνεχιστούν. Να μην οπισθοδρομήσουμε. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα είναι αρωγός στην ελληνική προσπάθεια και σ' αυτό που πάμε να πετύχουμε» είπε ο ΥΟΙΚ Γκ. Χαρδούβελης εξερχομενος της συνάντησης.
Στο Εurogroup o υπουργός Οικονομικών
Ανάλογα μηνύματα αναμένεται να λάβει ο Γκίκας Χαρδούβελης και στη σημερινή συνεδρίαση του συμβουλίου υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες, όπου σταδιακά φαίνεται να μετατοπίζεται το κέντρο των εξελίξεων για το ελληνικό πρόγραμμα και την επικείμενη συζήτηση για τη βιωσιμότητα του χρέους. Σε κάθε περίπτωση οι εξελίξεις θα δρομολογηθούν μετά την 26η Οκτωβρίου, οπότε και αναμένεται η δημοσιοποίηση των stres tests για τις μεγάλες τράπεζες της ευρωζώνης, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται και οι 4 συστημικές της χώρας μας.
Ο Αντώνης Σαμαράς επιχειρεί να δεσμεύσει τη χώρα με διαιώνιση του μνημονίου μέσω της προληπτικής στήριξης   τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, επαναλαμβάνοντας ότι δεν θα αναγνωρίσει καμία συμφωνία που δεν θα έχει την έγκρισή του και θα υπονομεύει τη χώρα και το λαό. Υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση βγήκε από την τελευταία συζήτηση στη Βουλή χωρίς να χαίρει της εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού, «πολιτικά, απομονωμένη και αποδυναμωμένη».


http://left.gr/news/langkarnt-se-hardoyveli-synehiste-mnimonio