Η Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Η Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Αλ. Τσίπρας: Εκλογές για ισχυρή κυβέρνηση που θα διαπραγματευτεί το κούρεμα του χρέους Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ (18-10-2014)Αλ.

Την ανάγκη να γίνουν εκλογές προκειμένου να αναδειχθεί μία νέα κυβέρνηση που θα έχει νωπή λαϊκή εντολή για να διαπραγματευτεί την αναδιάρθρωση και του κούρεμα του χρέους τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στη συνεδρίαση τη Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ χθες το πρωί.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι οι αγορές στην παρούσα φάση θα είναι εχθρικές προς τη χώρα, επέκρινε τον Σαμαρά για τους χειρισμούς του σχετικά με την περίφημη «έξοδο της χώρας από το ΔΝΤ».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι από τις εκλογές όσο πιο ισχυρή, ακόμα και αυτοδύναμη, βγει η κυβέρνηση της Αριστεράς, τόσο πιο αποτελεσματική θα είναι η διαπραγμάτευση με τους πιστωτές αλλά και η αντιμετώπιση, της ανθρωπιστικής κρίσης χωρίς διαπραγματεύσεις. 

Κάλεσε τις οργανώσεις να συγκροτήσουν ψηφοδέλτια μεγάλης νίκης, ανοικτά στην κοινωνία, πολυσυλλεκτικά και ελκυστικά.

Στη συνεδρίαση της ΚΕ. που θα ολοκληρωθεί σήμερα αναμένεται να καταθέσουν κείμενο συμβολής τα μέλη που πρόσκεινται στην Αριστερή Πλατφόρμα.