Η Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Η Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

«Μία ανάσα από την αυτοδυναμία ο ΣΥΡΙΖΑ»

Τη δυναμική που επιδεικνύει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τη ΔΕΘ και κρίνοντας και από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις τονίζουν κύκλοι της Κουμουνδούρου, υποστηρίζοντας ότι πλέον το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται ένα βήμα από τη δημιουργία μίας αυτοδύναμης κυβέρνησης στο ενδεχόμενο εκλογών.
«Οι δημοσκοπήσεις που έχουν δημοσιευτεί το τελευταίο διάστημα δείχνουν μια ξεκάθαρη πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ, επιβεβαιώνοντας την κοινωνική αποδοχή του κυβερνητικού του προγράμματος από ολοένα και περισσότερους πολίτες. Η καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές δημιούργησαν το έδαφος πάνω στο οποίο αναπτύχθηκαν οι πρωτοβουλίες μέσα στο καλοκαίρι για τη ΔΕΗ και τους αιγιαλούς, καθώς και η συγκρότηση συμμαχιών στη βάση της υπεράσπισης του δημόσιου πλούτου. Στη συνέχεια, η παρουσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ ανέδειξε την ρεαλιστική πολιτική πρόταση και τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την έξοδο από την κρίση και την επανεκκίνηση της οικονομίας» αναφέρουν χαρακτηριστικά από την Κουμουνδούρου.
«Όπως δείχνουν τα σχετικά στοιχεία, ο στόχος της αυτοδυναμίας είναι εφικτός, ενώ πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι οι μετρήσεις αυτές γίνονται σε μη προεκλογική περίοδο με τα πολιτικά ερωτήματα να είναι λιγότερα πιεστικά προς τους πολίτες. Αντίθετα, αυτό που παρατηρείται ξεκάθαρα είναι η αδυναμία της ΝΔ να συγκροτήσει κυβέρνηση ακόμα και μέσω συμμαχιών» προσθέτουν.   
«Τα νούμερα, σε συνάρτηση με τα ποιοτικά στοιχεία των μετρήσεων αναφορικά με την αποδοχή της πολιτικής πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ, κάνουν σαφές ότι η ριζοσπαστική αριστερά πλέον προβάλλει ως η μοναδική εναλλακτική για τους πολίτες λύση. Τόσο κυβερνητικό πρόγραμμα που έχει παρουσιάσει, όσοι και οι διεθνείς πρωτοβουλίες και επαφές του ΣΥΡΙΖΑ, τον καθιστούν ως τη μόνη αξιόπιστη κυβερνητική λύση, που θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα της κοινωνίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό» καταλήγουν.
Οι ισχυρισμοί του ΣΥΡΙΖΑ για την αυτοδυναμία πηγάζουν από τις παρακάτω δημοσκοπήσεις και την κατανομή των εδρών.

' v:shapes="_x0000_i1025">

http://www.toxwni.gr/