Η Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Η Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Άρθρο της Μ. Κυριακοπούλου, πρώην βουλευτού – μέλους Πολιτικού Συμβουλίου ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ

ΕΝΦΙΑ: δήμευση - αρπαγή  ιδιωτικής περιουσίας
Δυστυχώς η αλήθεια για την ολέθρια συνταγή, που επεβλήθη από την Τρόικα και υιοθετήθηκε από τις κυβερνώσες ηγεσίες και εκτελείται με δογματική ευλάβεια, αποκρύβεται επιμελώς και μετατρέπεται σε ένα παιχνίδι εντυπώσεων μέσω των επικοινωνιακών εργαλείων της Κυβέρνησης.
Είναι πια κοινός τόπος ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων έχει εξαντλήσει προ πολλού κάθε φοροδοτική δυνατότητα, αφού η υπερφορολόγηση αφαιρεί πόρους άκρως απαραίτητους για την επιβίωσή τους.
Κυριολεκτικά με τη μέθοδο του μιθριδατισμού η Κυβέρνηση δεν κλέβει μόνο τα όνειρα, αλλά κομματιάζει τις ζωές ανθρώπων, που δεν μπορούν πια να ελπίζουν.
Και ενώ η Κυβέρνηση υπερηφανεύεται για το πρωτογενές πλεόνασμα (απαραίτητος όρος στην εφαρμογή των μνημονίων), που προέκυψε από τη δυστυχία μιας κοινωνίας, που βρίσκεται σε απόγνωση, προστέθηκε και ένας μόνιμος, ανυπόστατος και άδικος φόρος. Φόρος - χαράτσι, που δε στηρίζεται σε πρόσοδο και με βέβαιη την αδυναμία πληρωμής οδηγεί στη δήμευση της περιουσίας των φορολογουμένων. Θυμίζουμε την Απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας που είχε κρίνει αντισυνταγματικό το χαράτσι και δέχθηκε μόνο τον προσωρινό του χαρακτήρα.
Χωρίς ίχνος σεβασμού για την Κοινοβουλευτική μας Δημοκρατία και τις απορρέουσες από το Σύνταγμα προστατευτικές διατάξεις (ο καθένας ανάλογα με τη φοροδοτική του ικανότητα..) με αποκορύφωμα την παντελή αγνόηση της τραγικής κατάστασης των φορολογουμένων, η κυβέρνηση κατέθεσε τροπολογία –χωρίς να θίξει τον πυρήνα του συγκεκριμένου φόρου- η οποία και ψηφίστηκε με αντικατάσταση βουλευτών που είχαν εκφράσει αντιρρήσεις.
Αξίζει να θυμηθούμε τη δήλωση Τροϊκανών (Τόμσεν) το 2010, ότι η Ελλάδα έχει μεγάλο ποσοστό ιδιοκατοίκησης.
Φαίνεται ότι είναι αμάρτημα, που οι Έλληνες ήθελαν πάσα θυσία ένα κεραμίδι για να νοιώθουν ασφάλεια, αφού μόχθησαν, δανείστηκαν και άλλοι ξενιτεύτηκαν και έφεραν τους κόπους ζωής για να φτιάξουν ένα σπίτι, να αγοράσουν ένα ακίνητο για να ζήσουν καλύτερα από τους γονείς τους.
Και τώρα οι κυβερνώντες πρόθυμοι εκτελεστές εντολών, τιμωρούν όσους Έλληνες έχουν σπίτι (και αυτά δεν αφορούν όσους διαθέτουν υψηλά εισοδήματα και ακίνητα και επιβάλλεται να πληρώσουν).
Είναι ηλίου φαεινότερο, ότι αυτόν τον φόρο η κυβέρνηση τον σχεδίασε, τον μελέτησε, τον υιοθέτησε αδιαφορώντας για την αφαίμαξη των νοικοκυριών και τελικά τη δήμευση των περιουσιακών στοιχείων των Ελλήνων με στόχο τα πλεονάσματα για τους δανειστές.
Δεν είναι τυχαίο ότι οι εταιρείες Real Estate και οι τράπεζες είναι προετοιμασμένες για την αγορά-αρπαγή των κατοικιών. Βιάζονται και πιέζουν να αρθεί κάθε προστατευτική διάταξη, όπως το ακατάσχετο της πρώτης κατοικίας, αλλά και η προστασία που παρέχει ο νόμος Κατσέλη.
Για τους τοκογλύφους δανειστές το 2015 είναι ο χρόνος που θα δοθεί το τελικό χτύπημα  στην αρπαγή της ιδιωτικής περιουσίας, δώρο στην οικονομική ολιγαρχία, που με βίαιο τρόπο θέλει να παγιώσει, όχι απλά την φτωχοποίηση, αλλά τον αφανισμό της κοινωνίας.
Έχουμε χρέος απέναντι στις γενιές που μόχθησαν, αγωνίστηκαν, ξενιτεύτηκαν, θυσιάστηκαν για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια και ελευθερία, να μην επιτρέψουμε τη συνέχιση αυτής της βάρβαρης πολιτικής.
Πρέπει να αντιταχθούμε στους τοκογλύφους δανειστές και τους υπηρέτες τους, που θέλουν τον λαό ταπεινωμένο και εξαθλιωμένο χωρίς σπίτι, χωρίς δουλειά, χωρίς ασφάλιση, χωρίς υγεία, χωρίς παιδεία.
Η συγκρότηση ενός δημοκρατικού μετώπου όλων των αριστερών σοσιαλιστικών, πατριωτικών, οικολογικών δυνάμεων δεν μπορεί να είναι απλά μία διακήρυξη, αλλά πρέπει να γίνει ένα μεγάλο κίνημα, για να υπάρξει απαλλαγή από τους γύπες-τοποτηρητές οικονομικών συμφερόντων.
Μόνο τότε μπορούμε να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια και το μέλλον της πατρίδας μας.

Μαρία Ηλία Κυριακοπούλου
πρώην βουλευτής
μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της «Κοινωνικής Συμφωνίας»