Η Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Η Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Συλλαλητήριο της ΠΟΕ ΟΤΑ την Τρίτη 22 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014 και ώρα 12.30 το μεσημέρι. έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης,

 Η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.), στη συνεδρίασή της την Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014, αποφάσισε να πραγματοποιήσει Συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας όλων των συνδικαλιστικών στελεχών και των εργαζομένων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα-απόλυση, έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, την ΤΡΙΤΗ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014 και ώρα 12.30 το μεσημέρι.
Η κινητοποίηση πραγματοποιείται με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου από την εφαρμογή του Ν.4172/13 από την κυβέρνηση, με τον οποίο έθεσε σε διαθεσιμότητα τους Σχολικούς Φύλακες και τους Καθηγητές, οδηγώντας σε διάλυση το Δημόσιο σύστημα παιδείας και θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των μαθητών στα Σχολεία.
Σημειώνεται πώς την ίδια ημέρα, την Τρίτη 22 Ιουλίου 2014 και ώρα 8.30 το πρωί, θα προχωρήσουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Ραδιομέγαρο της Ε.Ρ.Τ., στην Αγία Παρασκευή, οι απολυμένοι της Ε.Ρ.Τ. Στη συγκέντρωση θα συμμετάσχουν όλοι οι εργαζόμενοι που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα-απόλυση. Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί πορεία διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Οικονομικών, όπου και θα κατασκηνώσουν.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΟΕ ΟΤΑ σημειώνει ότι οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στο Δημόσιο ένα χρόνο μετά, συνεχίζουν τον αγώνα τουςς, ενωμένοι και αλληλέγγυοι με αίτημα την επιστροφή όλων των Σχολικών Φυλάκων, αλλά και όλων των διαθέσιμων-απολυμένων στις θέσεις εργασίας τους. Αγωνιζόμαστε, σημειώνουν επίσης να ανατρέψουμε τα σχέδια της συγκυβέρνησης και της τρόικα να θέσουν σε διαθεσιμότητα-απολύση χιλιάδες νέους υπαλλήλους από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Η ΠΟΕ ΟΤΑ καλεί τους Συλλόγους-Μέλη της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. των Δήμων απ’ όπου θα περάσει η πορεία των διαθέσιμων-απολυμένων εργαζομένων με αποφάσεις τους να στηρίξουν ενεργά και συμμετοχικά την κινητοποίηση.