Η Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Η Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Συνέντευξη Λούκας Τ. Κατσέλη στον Alpha 96,5 F.M. Θεσσαλονίκης


Υποστηρίζοντας ότι χρειάζεται μια μεγάλη πολιτική ανάτροπη, την οποία μπορεί να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αρκεί να κάνει υπερβάσεις, η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας Λούκα Κατσέλη, μιλώντας στον Alpha 96,5 F.M. Θεσσαλονίκης και στην εκπομπή "Φαύλος κύκλος" του Αντώνη Κουμιώτη, άσκησε δριμεία κριτική στον τρόπο με τον οποίο διαπραγματεύεται η κυβέρνηση με την τρόικα, εκφράζοντας μάλιστα την απαισιοδοξία της ότι η ύφεση θα είναι και το 2014 μεγάλη. Πιο συγκεκριμένα, αναφερθείς στην διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την τρόικα, η κ. Κατσέλη υποστήριξε:...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: http://www.e-saloniki.gr/el/top-menu/synenteykseis/l-katselh-h-ufesh-tha...                                                                                                                                    Λ. Κατσέλη: Η ύφεση θα είναι και το 2014, μεγάλη
Υποστηρίζοντας ότι χρειάζεται μια μεγάλη πολιτική ανάτροπη, την οποία μπορεί να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αρκεί να κάνει υπερβάσεις, η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας Λούκα Κατσέλη, μιλώντας στον Alpha 96,5 F.M. Θεσσαλονίκης και στην εκπομπή “Φαύλος κύκλος” του Αντώνη Κουμιώτη, άσκησε δριμεία κριτική στον τρόπο με τον οποίο διαπραγματεύεται η κυβέρνηση με την τρόικα, εκφράζοντας μάλιστα την απαισιοδοξία της ότι η ύφεση θα είναι και το 2014 μεγάλη.

Πιο συγκεκριμένα, αναφερθείς στην διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την τρόικα, η κ. Κατσέλη υποστήριξε: “Δε νομίζω ότι διαπραγματεύονται αυτά που πρέπει να διαπραγματευτούν. Η διαπραγμάτευση γίνεται για την τελευταία δόση, η όπως πάντα είναι το κινέζικο μαρτύριο και δεν γίνεται γι’ αυτό που θα έπρεπε να γίνεται η συζήτηση, δηλαδή πώς θα βγει η Οικονομία από αυτό το τέλμα, πώς θα υπάρξει μια πραγματική, ουσιαστική ελάφρυνση τα επόμενα χρόνια από τις δόσεις ενός χρέους που είναι δυσβάσταχτο και δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί και πιο είναι το μείγμα πολιτικής που θα επιτρέψει στην Ελλάδα και στην ελληνική Οικονομία να πάρει τα πάνω της. Διότι με την πολιτική αυτή, η οποία δεν θα αλλάξει μετά τις ευρωεκλογές, εκτός αν υπάρξουν οι πολιτικές εξελίξεις, η ύφεση θα συνεχίζεται. Και εγώ δεν είμαι αισιόδοξη για το 2014, η ύφεση θα είναι και το 2014 μεγάλη. Χρειάζεται μια μεγάλη πολιτική ανατροπή”.

Κληθείσα να απαντήσει εάν πιστεύει πως ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να πετύχει αυτή την ανατροπή, η κ. Κατσέλη δήλωσε: “Νομίζω ότι μπορεί, αλλά πρέπει να κάνει και ο ΣΥΡΙΖΑ τις δικές του υπερβάσεις, το δικό του άνοιγμα και να υπάρχει μια συστράτευση, ένα μέτωπο, ένα ευρύτερο μέτωπο κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, που θα στηρίξουν με τους καλύτερους εκπροσώπους που έχουν αυτή την διαπραγμάτευση. Διότι τα πράγματα θα είναι δύσκολα, δεν είναι εύκολος ο δρόμος μπροστά, χρειάζεται συστράτευση των πιο ικανών στον τόπο μας και με ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές”.
Ακούστε το σχετικό ηχητικό απόσπασμα στον alpha965.gr