Η Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Η Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Κατάργηση της αποτυχημένης τρόικας» ζητά ο πρόεδρος των Ευρωσοσιαλιστών

0801 2014

«Κατάργηση της αποτυχημένης τρόικας» ζητά ο πρόεδρος των Ευρωσοσιαλιστών

    «Κατάργηση της αποτυχημένης τρόικας» ζητά ο πρόεδρος των Ευρωσοσιαλιστών
«Η κατάργηση της τρόικας θα μπορούσε να αποτελέσει μια πραγματική νίκη για την ελληνική Προεδρία» αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο επικεφαλής της Σοσιαλιστικής Ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Χάνες Σβόμποντα με αφορμή την επίσημη έναρξη της ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

 
«Οι Ευρωπαίοι επίτροποι και ο πρόεδρος Μπαρόζο που βρίσκονται σήμερα στην Αθήνα θα πρέπει να αδράξουν την ευκαιρία και να διαπιστώσουν τις πραγματικές συνθήκες διαβίωσης στην Ελλάδα» σημειώνει ο Χ.Σβόμποντα, τονίζοντας ότι η εξαιρετικά σκληρή λιτότητα που επέβαλε η τρόικα οδήγησε σχεδόν το ήμισυ που πληθυσμού κάτω από τα όρια της φτώχειας. 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Ευρωσοσιαλιστών, η τρόικα στις μνημονιακές χώρες έχει αποτύχει και «κανείς δεν τους παρεμπόδισε επειδή δεν υπάρχει δημοκρατικός έλεγχος».  

«Η έλλειψη δημοκρατικής νομιμοποίησης είναι ασύμβατη με τις ευρωπαϊκές αρχές» επισημαίνει ακόμη ο Χάνες Σβόμποντα, και υπογραμμίζει:. «Απαιτούμε την κατάργηση της τρόικας και των καταστροφικών πολιτικών τους και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αναλάβει πλήρη ευθύνη για τα επόμενα προγράμματα» 

Ο επικεφαλής της Σοσιαλιστικής Ομάδας καλεί την ελληνική προεδρία να αναδείξει την πραγματικότητα της αποτυχίας της τρόικας σε αντίθεση με την αυστηρότητα την οποία ορισμένοι ηγέτες εξακολουθούν να πιστεύουν.  

«Αν η τρόικα καταργηθεί στη διάρκεια της προεδρίας αυτό θα αποτελούσε μια πραγματική νίκη για την Ελλάδα και την Ευρώπη» σημειώνει.

Πηγή: in.gr