Η Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Η Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Ποινική δίωξη κατά της συζύγου και του αδελφού του Γ.Γιακουμάτου – Σήμερα στο Αυτόφωρο

Ποινική δίωξη κατά της συζύγου και του αδελφού του Γ.Γιακουμάτου – Σήμερα στο Αυτόφωρο


giakoumatos-syzygos

Η δίωξη ασκήθηκε για ανακριβή έκδοση παραστατικών στον οίκο ευγηρίας που διατηρεί η οικογένεια στο Ψυχικό. Έρευνα για τυχόν ποινικές ευθύνες και του ίδιου του βουλευτή της ΝΔ διενεργεί η Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για ανακριβή έκδοση παραστατικών στοιχείων ασκήθηκε σε βάρος του αδελφού και της συζύγου του βουλευτή της ΝΔ Γεράσιμου Γιακουμάτου, οι οποίοι συνελήφθησαν για φορολογικές παραβάσεις.
Το ίδιο αδίκημα αντιμετωπίζουν και η διαχειρίστρια καθώς και ο λογιστής του οίκου ευγηρίας «Άγιος Χαράλαμπος» στο Νέο Ψυχικό, στον οποίο η σύζυγος του βουλευτή εμφανίζεται ως πρόεδρος και ο αδελφός του ως διευθύνων σύμβουλος.
Και οι τέσσερις κατηγορούμενοι κρατούνται μέχρι αύριο οπότε και θα οδηγηθούν να δικαστούν στο Αυτόφωρο.

Η εισαγγελία Πρωτοδικών έχει ζητήσει την έκδοση αντιγράφων της δικογραφίας, προκειμένου να διερευνηθεί αν τυχόν προκύπτουν ευθύνες και για τον ίδιο το βουλευτή Γεράσιμο Γιακουμάτο.
«Μας έριξαν στα λιοντάρια, δεν υπάρχει απολύτως τίποτα… Μας συνέλαβαν για να ερευνήσουν το δήθεν», φώναξε μετά την άσκηση της δίωξης ο συλληφθείς λογιστής του γηροκομείου.
Η σύλληψη της συζύγου και του αδελφού του βουλευτή της ΝΔ Γεράσιμου Γιακουμάτου έγινε το απόγευμα της Δευτέρας από την οικονομική αστυνομία για χρέη προς το Δημόσιο που αφορούν στον οίκο ευγηρίας που διατηρούν στο Ψυχικό.
Νωρίτερα, είχαν οδηγηθεί στον Εισαγγελέα και μέσω του συνηγόρου τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι «δεν έχουν κάνει τίποτα», ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξαν πως δεν γνωρίζουν για ποιο λόγο κατηγορούνται, καθώς δεν έχουν καμία ενημέρωση.
Κατήγγειλαν επίσης τη δημοσιότητα που έχει λάβει η υπόθεση, κάνοντας λόγο για «σόου», σύμφωνα με πληροφορίες.
Νωρίτερα, η σύζυγος και ο αδελφός του βουλευτή της ΝΔ Γεράσιμου Γιακουμάτου είχαν συλληφθεί από την οικονομική αστυνομία για φορολογικές παραβάσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί κατά τη διάρκεια έρευνας που έκαναν στον οίκο ευγηρίας «Άγιος Χαράλαμπος» τον οποίο διατηρούν στον Ψυχικό ο βουλευτής και η σύζυγός του, διαπίστωσαν παραβάσεις σχετικά με φοροδιαφυγή.
Σε δηλώσεις του, ο Γεράσιμος Γιακουμάτος έκανε λόγο για «μικρή φορολογική παράβαση», για την οποία δεν είχε κληθεί να δώσει εξηγήσεις η οικογένειά του.
«Άγιος Χαράλαμπος Relax Palace»
Ο οίκος ευγηρίας της οικογένειας Γιακουμάτου «Άγιος Χαράλαμπος Relax Palace» βρίσκεται στο Νέο Ψυχικό και σύμφωνα με τον ιστότοπό του, ιδρύθηκε πριν από περίπου 38 χρόνια.
Στη σελίδα όπου αναγράφονται οι συνεργάτες του οίκου ευγηρίας, πρώτο αναγράφεται το όνομα του βουλευτή της ΝΔ.
Όπως αναφέρει ο ιστότοπος, «Γιακουμάτος Γεράσιμος: Ειδικός Παθολόγος
Ο κ. Γιακουμάτος είναι ειδικός παθολόγος με μετεκπαίδευση στην Ιταλία. Έχει εργαστεί σε μεγάλα δημόσια και ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα, ενώ διετέλεσε κα αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλογου Αθηνών. Ειναι από τους πρωτοπόρους στην ανάπτυξη των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων με εμπειρία που ξεπερνά τα 35 χρόνια».