Η Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Η Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

15 εντάλματα σύλληψης επιχειρηματιών και τραπεζικών

15 εντάλματα σύλληψης επιχειρηματιών και τραπεζικών για τα «επισφαλή» δάνεια από το Τ.Τ.

Σε συλλήψεις επιχειρηματιών και τραπεζικών του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, αναμένεται να προχωρήσει άμεσα η Αστυνομία μετά τα 15 εντάλματα σύλληψης που εξέδωσε η εισαγγελέας κατά της διαφθοράς, Ελένη Ράικου. Οι πρώτες πληροφορίες μιλούν και για ένταλμα, άγνωστο τι αφορά, εναντίον και του Δημ. Κοντομηνά.

tt-logo.jpg

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr και άλλων ιστοσελίδων, μέχρι στιγμής έχει συλληφθεί ο πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Μάριος Βαρότσης. Μεταξύ των προσώπων που αναζητούνται είναι οι Άγγελος Φιλλιπίδης, Κλέων Παπαδόπουλος (πρώην διοικητές του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου), ο επιχειρηματίας Γριβέας και η σύζυγός του Αναστασία Βάτσικα, ο Κύπριος εφοπλιστής Έλληνας, ο Χ.Σιγανός (πρωην στέλεχος του ΤΤ) και ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται στο νοσοκομείο.
Οι πληροφορίες του enikos.gr αναφέρουν ότι φαίνεται να μην έχουν πρόβλημα τα δάνειά του κ. Κοντομηνά, γιατί έχουν εχέγγυα. Το πρόβλημα αφορά σε μια πιστωτική κάρτα μεταξύ του ΤΤ και εταιρείας του.
Tι αφορούν τα εντάλματα
Τα εντάλματα αφορούν στην υπόθεση των επισφαλών δανείων που δόθηκαν από το ΤΤ στο παρελθόν, και συγκεκριμένα την περίοδο 2006-2011 και τα οποία υπολογίζονται σε 200 εκατ. ευρώ. Αργά το βράδυ της Τετάρτης βρισκόταν σε εξέλιξη επιχείρηση της Αστυνομίας για τη σύλληψη των κατηγορουμένων.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για υποθέσεις πολύ γνωστών επιχειρηματιών που έλαβαν δάνεια με επισφάλειες και οι οποίοι θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη, όπως επίσης και οι τραπεζικοί που έδωσαν το πράσινο φως για την εκταμίευση των ποσών. Όσον αφορά το Τ.Τ. η Εισαγγελία Διαφθοράς που ερευνά τις υποθέσεις αυτές έχει ζητήσει και έχει παραλάβει δύο σχετικά πορίσματα από την Τράπεζα της Ελλάδος και την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.
Αλλες πληροφορίες τονίζουν ότι η έρευνα έχει επεκταθεί και σε άλλες 10 τράπεζες που έδωσαν τέτοια επισφαλή δάνεια συνολικού ύψους 300 εκατ. ευρώ για την υπόθεση του επιχειρηματία Καρούζου που είναι έγκλειστος στον Κορυδαλλό. Δηλαδή, συνολικά έχουν δοθεί προβληματικά δάνεια ύψους 500 εκατ. ευρώ.
* * *
Όπως προσθέτει το ΑΠΕ με τηλεγράφημά του στις 11 το βράδυ της Τετάρτης,
Μεταξύ των προσώπων που πλέον αναζητούνται από την αστυνομία είναι δυο πρώην διοικητές του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, γνωστός επιχειρηματίας (ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται στο νοσοκομείο), ένας αλλοδαπός εφοπλιστής, ενώ ήδη έχει συλληφθεί ένας εκ των κατηγορουμένων.


- See more at: http://left.gr/news/15-entalmata-syllipsis-epiheirimation-kai-trapezikon-gia-ta-episfali-daneia-apo-tt#sthash.7Sg36Fcl.dpuf                                                                                                                                                                                                                                                       Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής έχει συλληφθεί ο πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Μάριος Βαρότσης, ενώ αναζητούνται δύο πρώην διοικητές  (οι Άγγελος Φιλλιπίδης και Κλέων Παπαδόπουλος), ένα πρώην στέλεχος, ο Κ. Σιγανός, o επιχειρηματίας Κυριάκος Γριβέας και η σύζυγός του Αναστασία Βάτσικα, ο Κύπριος εφοπλιστής Μιχάλης Έλληνας, και ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς, ο οποίος βρίσκεται στο νοσοκομείο.      http://www.aftodioikisi.gr/