Η Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Η Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Συμμετοχή Λούκας Τ. Κατσέλη στην συνεδρίαση της "Πρωτοβουλίας για μία Προοδευτική Οικονομία"



Συμμετοχή της Προέδρου της Κοινωνικής Συμφωνίας Λούκας Τ. Κατσέλη στην πρώτη συνεδρίαση του Επιστημονικού Συμβουλίου της «Πρωτοβουλίας για μία Προοδευτική Οικονομία» (Progressive Initiative)


Στις εργασίες της πρώτης συνεδρίασης του Επιστημονικού Συμβουλίου της «Πρωτοβουλίας για μία Προοδευτική Οικονομία» (Progressive Initiative), που πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013 στις Βρυξέλες, συμμετείχε η Πρόεδρος της «Κοινωνικής Συμφωνίας» και Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών Λούκα Τ. Κατσέλη.
Σημειώνεται ότι η κα Κατσέλη συμμετέχει στο Επιστημονικό Συμβούλιο της Πρωτοβουλίας, μαζί με άλλους 14 επιφανείς οικονομολόγους, ενώ στις εργασίες της πρώτης συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε χθες συμμετείχε και ο Πρόεδρος της Ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο κ Hannes Swoboda.
Επιδίωξη της Πρωτοβουλίας είναι μέσα από τον δημόσιο διάλογο και την επιστημονική τεκμηρίωση να αναδειχθεί το κόστος της ακολουθούμενης οικονομικής πολιτικής σε Ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο και να διατυπωθούν αξιόπιστες εναλλακτικές προτάσεις για την έξοδο της Ευρώπης από την μάστιγα της ύφεσης, της ανεργίας, της ανισότητας και της φτώχειας. Στο πλαίσιο αυτό εξεδόθη το 1ο τεύχος του περιοδικού «Προοδευτική Οικονομία». Επίσης, προγραμματίζεται μια μεγάλη διεθνής σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες τον Μάρτιο του 2014.