Η Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Η Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

ΣΥΝΕΔΡΙΟ "ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ" - ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ (Φωτορεπορτάζ)

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το πρώτο Συνέδριο της Κοινωνικής Συμφωνίας προχθές Σάββατο, στο Ξενοδοχείο Novotel στην Αθήνα. 

Το σώμα του Συνεδρίου  απαρτίζονταν σχεδόν από 500 συνέδρους από όλη την Ελλάδα, ενώ ο διάλογος που αναπτύχθηκε εκεί κατέδειξε, για μια ακόμα φορά τη σοβαρότητα αλλά και την αποφασιστικότητα των στελεχών της "Κοινωνικής Συμφωνίας" για το ρόλο που καλούνται να διαδραματίσουν στις κατοπινές πολιτικές εξελίξεις.

Ο μέχρι χθες Γραμματέας του κόμματός κ. Λάμπρος Μίχος που άνοιξε το Συνέδριο, μετά το σύντομο χαιρετισμό του, πρότεινε το προεδρείο του Συνεδρίου, όπου ψηφίστηκε ομόφωνα, και στη συνέχεια κάλεσε στο βήμα την Πρόεδρο της "ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ" κα. Λούκα Κατσέλη για την εισήγησή της.

Αναλυτικό ρεπορτάζ από την ομιλία της Προέδρου κας. Λούκα Κατσέλη, των αντιπροσωπειών των κομμάτων, των Συνέδρων αλλά και από όλες γενικά τις εργασίες του Συνεδρίου θα παρουσιάσουμε με τη μορφή του Βίντεο στις επόμενες μέρες, εδώ από τον "ΕΥΠΑΛΙΝΟ"

Στη συνέχεια το λόγο έλαβαν οι εκπρόσωποι των άλλων κομμάτων ΚΚΕ, ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ καθώς και οι εκπρόσωποι των δύο κυπριακών κομμάτων ΕΔΕΚ και ΑΚΕΛ. 

Ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, κατά το χαιρετισμό του στο συνέδριο της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ, μετέφερε και τους χαιρετισμούς του Προέδρου Αλέξη Τσίπρα και ανέφερε ότι το κόμμα του εργάζεται συστηματικά για να διαμορφωθούν οι όροι, σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο, για ευρύτατες συγκλίσεις, συμπορεύσεις και τη συγκρότηση μετώπων των αριστερών και σοσιαλιστικών δυνάμεων, μέχρι της εξωκοινοβουλευτικής και της παραδοσιακής Αριστεράς, με βασικό στόχο την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής και το σχηματισμό μιας αριστερής κυβέρνησης με στόχο την κοινωνική σωτηρία.

Εκ μέρους της ΔΗΜΑΡ, ο γραμματέας του κόμματος, Σπύρος Λυκούδηςεπεσήμανε πως το συνέδριο της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ μπορεί να διευρύνει τους προβληματισμούς και τις αναζητήσεις στο χώρο της Κεντροαριστεράς, σημειώνοντας πως «χωρίς υπερβάσεις πολιτικές συναντήσεις δεν γίνονται». Εξάλλου, κάλεσε σε εγρήγορση για την προάσπιση της Δημοκρατίας, γιατί, όπως είπε ,«ζούμε δύσκολους καιρούς για τη Δημοκρατία». Ενώ κλείνοντας την ομιλία του είπε « Είμαι βέβαιος ότι θα βρεθούμε στο τέλος όλοι μαζί γιατί η χώρα μας το χρειάζεται»

Από πλευράς ΚΚΕ, το μέλος της Κ.Ε., Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, αφού σημείωσε πως το κόμμα της ανέδειξε το χαρακτήρα της κρίσης, ως κρίση του καπιταλιστικού συστήματος, ευχήθηκε καλές εργασίες στο συνέδριο.

Χαιρετισμούς στο 1ο Συνέδριο της Κοινωνικής Συμφωνίας απεύθυναν, επίσης, εκπρόσωποι εκ μέρους των κυπριακών κομμάτων, από τοΑΚΕΛ της Κύπρου το Μέλος του Παραρτήματος της Αθήνας Συμεών Χαραλάμπους και από την ΕΔΕΚ της Κύπρου, ο Πρόεδρος της κομματικής οργάνωσης στην Ελλάδα Γρηγόρης Κουναμάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είχαν λάβει πρόσκληση για το συνέδριο η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ.


Μετά την εγκριση της Ιδρυτικής Διακήρυξης ,των Πολιτικών Θέσεων και του Καταστατικού του Κόμματος , το Συνέδριο εξέλεξε ως Πρόεδρο του Κόμματος την Λούκα Τ. Κατσέλη καθώς και 85 Μέλη της πρώτης Πολιτικής Επιτροπής.

Τμήμα του Προεδρείου του Συνεδρίου
Η Πρόεδρος της "ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ" Λούκα Κατσέλη
Από την ΕΔΕΚ Κύπρου ο Γρηγόρης Κουναμάς
Από το ΑΚΕΛ Κύπρου ο Συμεών Χαραλάμπους
Ο Περιφερειακός Σύμβουλος και ιδρυτικό στέλεχος της "Κοινωνικής Συμφωνίας" , Μανόλης Βασιλειάς στο Βήμα του Συνεδρίου
Το μέλος της νέας Πολιτικής Επιτροπής, Μανόλης Βασιλειάς τοποθετείται στο Συνέδριο της "Κοινωνικής Συμφωνίας"
Ο Μανόλης Βασιλειάς και ο Αντιπεριφερειάρχης Λέσβου Ηρακλής Βερβέρης
Τα μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής Μανόλης Βασιλειάς,  Γιάννης Ελαιοτριβάρης και Τάσος Γέραλης

"ΕΥΠΑΛΙΝΟΣ"
http://manolis-vasileias.blogspot.gr/