Η Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Η Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Ασπίδα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ στον Βενιζέλο. Απορρίφθηκε η πρόταση για σύσταση Εξεταστική για τα υποβρύχια

Με 167 "όχι" απορρίφθηκε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση των υποβρυχίων. Άγρια κόντρα Τσίπρα-Βενιζέλου
news247 Δεκέμβριος 18 2013 19:40

Ολοκληρώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση και η ψηφοφορία για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής προκειμένου να διερευνήσει την υπόθεση των υποβρυχίων.
Μετά από ονομαστική ψηφοφορία, η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ απορρίφθηκε. Συγκεκριμένα, ψήφισαν 287 βουλευτές. "Υπέρ" ψήφισαν 120 βουλευτές και "κατά" 167 βουλευτές.


Στις 9 συνολικά σελίδες της πρότασής του, ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει «επιζήμιες για τα ελληνικά συμφέροντα τις δύο συμβάσεις που είχαν υπογραφεί μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και τους Γερμανούς κατασκευαστές», ενώ τονίζει ότι «η υπόθεση της προμήθειας υποβρυχίων 209 και 214 αποτελεί ένα διαρκές οικονομικό και πολιτικό σκάνδαλο που ξεκίνησε με τις αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ τον Μάρτιο του 1998 και έλαβε συγκεκριμένη μορφή με τις συμβάσεις 012Β/00 και 021Β/02 οι οποίες υπεγράφησαν επί θητείας του πρωτοδίκως καταδικασθέντος για την ίδια υπόθεση Άκη Τσοχατζόπουλου.

"Πρέπει να δώσετε απαντήσεις"

«Ο ελληνικός λαός δικαιούται να έχει απαντήσεις για το colpo grosso από την πλευρά των Γερμανών. Τέσσερα υποβρύχια δεν χωράνε κάτω από το χαλί», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σήμερα στη συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα υποβρύχια. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εκτός από τις ευθύνες που καταλόγισε στον κ. Βενιζέλο, λέγοντας ότι επιδεικνύει «στάση ενοχής», ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς όσο δεν δίνει απαντήσεις στη Βουλή για τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης του, δεν σώζει την κυβέρνησή του, αλλά μπαίνει και ο ίδιος στο κάδρο των ευθυνών.
«Βρισκόμαστε μπροστά το κόλπο του αιώνα», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο συνόψισε στα εξής: «Ένα colpo grosso, από την πλευρά των Γερμανών, με θύμα το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το ελληνικό Δημόσιο. Έρχονται και παίρνουν τη δουλειά, δίνουνε μίζες μέσα από την ύποπτη διαδρομή των αντισταθμιστικών ωφελημάτων (τη γνωστή ιστορία Τσοχατζόπουλου), δεν ολοκληρώνουν το έργο τους, και όχι μόνο δεν πληρώνουν για την καθυστέρηση, όχι μόνο δεν εκπίπτουν οι εγγυητικές τους, αλλά φτιάχνουν μια παρένθετη ενδιάμεση εταιρεία, με έναν αχυράνθρωπο από το Λίβανο, αναβαθμίζουν την εργολαβία και παίρνουν 1 δισ. σε καιρό κρίσης, γλιτώνουν και τα 260 δισ. που υπολείπονταν από τα αντισταθμιστικά ωφελήματα, γλιτώνουν και τον έλεγχο του ΣΔΟΕ για τα παλιά αμαρτωλά αντισταθμιστικά ωφελήματα με τροπολογία του κ. Βενιζέλου, ταΐζουν και την παρένθετη εταιρεία με τη συνέχιση των πληρωμών, βαράνε και μια ωραία διάλυση των ναυπηγείων, αφήνουν απλήρωτους τους εργαζόμενους, δεν βάζουν ούτε βίδα στα υποβρύχια, που τα αφήνουν και σαπίζουν, και έρχονται από πάνω και καταγγέλλουν και το ελληνικό Δημόσιο, διεκδικώντας αποζημίωση 1 δισ. ευρώ».
«Αυτή είναι η κατάσταση, μια απίστευτη απάτη σε βάρος του ελληνικού δημοσίου, αν είναι αληθή τα στοιχεία που καταθέτω προς διερεύνηση. Σας καλούμε να μας πείτε την αλήθεια. Έχετε διατελέσει υπουργοί, είστε κυβέρνηση. Ισχύουν ή δεν ισχύουν αυτά;», σημείωσε ο κ. Τσίπρας και προσέθεσε: «Μπορεί και να ισχύουν αλλά να μην τα γνωρίζατε. Να πέσατε και εσείς θύματα απάτης. Είναι και αυτό μια απάντηση δεκτή. Μετά από όλα αυτά όμως θα συνεχίζετε να το παίζετε Πόντιοι Πιλάτοι και θα καταψηφίσετε την πρόταση εξεταστικής;»

ΝΔ και ΔΗΜΑΡ δεν έχουν δικαιολογία

Απευθυνόμενους δε στους βουλευτές και της ΝΔ και της ΔΗΜΑΡ είπε: «Δεν έχετε καμία δικαιολογία να το κάνετε. Μπροστά σας έχετε δύο επιλογές. Η μια είναι η επιλογή της διερεύνησης της αλήθειας και η άλλη είναι η επιλογή της συγκάλυψης. Μη νομίζετε, όμως, ότι σε αυτή την υπόθεση θα καταφέρετε να γλυτώσετε από την αλήθεια. Δεν θα κρυφτεί η αλήθεια για πολύ. Όσο τα υποβρύχια σκουριάζουν, η αλήθεια θα αναζητά, πεισματάρικα, διέξοδο -και θα βρει διέξοδο. Αν καταψηφίσετε αυτήν την πρόταση, θα έχετε επωμισθεί και εσείς μια υπόθεση που δεν σας αναλογεί».
Ο κ. Τσίπρας απάντησε και στις επικρίσεις ότι στόχος της πρότασης εξεταστικής είναι η δημιουργία κυβερνητικής κρίσης και πολιτικής αστάθειας. «Δεν αντιλαμβάνομαι ως εκδίκηση ή αναζήτηση αποδιοπομπαίων τράγων, το να φωτιστεί η αλήθεια και να στείλουμε στη δικαιοσύνη όσους καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα. Το αντιλαμβάνομαι ως απονομή δικαιοσύνης και θεμέλιο λίθο για το μέλλον», είπε σημειώνοντας ότι «κανένα μέλλον δεν μπορούμε να έχουμε με κρυμμένους σκελετούς στη ντουλάπα, και αν δεν αποκαταστήσουμε τη χαμένη εμπιστοσύνη του πολίτη απέναντι στο πολιτικό σύστημα». Είπε ακόμη ότι στο παρελθόν όλα τα πολιτικά πρόσωπα, για τα οποία ζητήθηκε διερεύνηση, κατήγγειλαν πολιτική τους εξόντωση, και αναφέρθηκε ονομαστικά στους Γιώργο Παπακωνσταντίνου και Άκη Τσοχατζόπουλο, αναφέροντας ότι τον τελευταίο τον είχε υπερασπιστεί ο κ. Βενιζέλος για την υπόθεση των υποβρυχίων, καταγγέλλοντας δόλιες προθέσεις των κατηγόρων του.

"Δεν είχε το θάρρος να έρθει στη Βουλή ο Α. Σαμαράς"

Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό και την άρνηση της ΝΔ να συναινέσει στη σύσταση εξεταστικής για το «μείζον οικονομικό και εθνικό θέμα των υποβρυχίων που σήμερα σκουριάζουν στη στεριά», είπε: «Η πρότασή μας εμφανίζεται ως απόπειρα να ρίξει την κυβέρνηση. Δεν ξέρω αν την κατασκευή αυτή την έκανε ο κ. Σαμαράς ή ο κ. Βενιζέλος. Ή αν ο κ. Σαμαράς, εκών άκων, το δέχθηκε εκβιαζόμενος. Είναι, όμως, αίτημα του λαού να υπάρξει κάθαρση και δικαιοσύνη. Αλλά, εν ονόματι της κυβερνητικής σταθερότητας, αποσταθεροποιείται η ίδια η Δημοκρατία. Απουσιάζει ο κ. Σαμαράς, δεν έχει το θάρρος σήμερα να έρθει να υπερασπιστεί τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησηής του. Τον αφήνει έρμαιο». Προσέθεσε δε ότι αυτή η τακτική δεν σώζει την κυβέρνηση του κ. Σαμαρά, αλλά «μπαίνει και ο ίδιος στο κάδρο των ευθυνών», όταν «κάνει πως δεν θυμάται τι έλεγε το 2005 ο κ. Βενιζέλος, καλώντας τη ΝΔ να ζητήσει συγνώμη από τους ανθρώπους που ταλαιπώρησε, για τον κ. Τσοχατζόπουλο και τον κ. Παπαντωνίου».
Για τις προειδοποιήσεις αποκαλύψεων σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει της σημερινής συζήτησης, ο κ. Τσίπρας, είπε ότι δεν τον αφορά «η λάσπη στον ανεμιστήρα» και δεν θα ασχοληθεί με το είδος της υπεράσπισης που διάλεξε για τον εαυτό του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. «Θα διερωτηθώ, όμως, πως ένας τόσο ευφυής άνθρωπος δεν κατανοεί ότι με αυτή τη συμπεριφορά δεν κάνει τίποτε άλλο από το να κραυγάζει ενοχή», είπε, χαρακτηρίζοντας μνημείο αδιαφάνειας την εκτελεστική σύμβαση που υπεγράφη το 2010, «με πρόσχημα τη διάσωση των Ναυπηγείων».

Βενιζέλος: "Ο ΣΥΡΙΖΑ εξυπηρετεί συμφέροντα"

Την κατηγορία ότι ο Αλέξης Τσίπρας και ένας στενός κύκλος συνεργατών του, εξυπηρετούν ερήμην του ΣΥΡΙΖΑ, συμφέροντα αντιδίκων του ελληνικού Δημοσίου που επλήγησαν από την υπουργία του στο ΥΕΘΑ, επιστράτευσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος στην ομιλία του. Υπερασπιζόμενος τον εαυτό του απέναντι στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση των υποβρυχίων, ο κος Βενιζέλος επέμεινε πως η διαπραγμάτευσή του με τους Γερμανούς ιδιοκτήτες των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, υπήρξε σωτήρια για τα τελευταία και για το ελληνικό Δημόσιο ευρύτερα, ενώ εκφράστηκε αρκετές φορές αρνητικά για την πολιτική διαδρομή και το εν γένει πρόσωπο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο κος Βενιζέλος, ξεκίνησε την ομιλία του με τη διαπίστωση ότι «η στοχοποίησή του» από τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι όψιμο φαινόμενο, καθώς κατά την περίοδο της υπουργίας του στο ΥΕΘΑ, η στάση του κόμματος αυτού υπήρξε ήπια. Αυτό καταδεικνύει κατά τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, πως η πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, εντάσσεται στην στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ για «έφοδο» προς την εξουσία, η οποία δεν έχει φέρει αποτελέσματα μέχρι σήμερα.
«Μετά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, θα έπρεπε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να είχε συνετιστεί. Είχαν κάποιον που έλεγε ψέματα και αποκαλύφθηκαν. Τώρα, εξυπηρετούν συμφέροντα που έχουν θιγεί από μένα και που δεν θέλουν σταθερότητα στη χώρα και έξοδο απ' την κρίση» παρατήρησε ο κος Βενιζέλος. Ως τέτοια συμφέροντα αναδεικνύονται, από την ομιλία του, εκείνα που εκπροσωπούνται από τα Ναυπηγεία της Ελευσίνας, αλλά και οι «επαγγελματίες των αντισταθμιστικών ωφελημάτων»: «Ο υπεύθυνος του τομέα Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, Ι. Ταφίλης, που συνόδευε τον κο Τσίπρα στα ναυπηγεία, είναι άνθρωπος με μακρά δραστηριότητα στο χώρο των αντισταθμιστικών ωφελημάτων, και έχει πολύ μεγάλη αντιδικία με το υπουργείο Άμυνας γιατί έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του σε εταιρείες που ετοίμαζαν λογισμικό για την Αεροπορία» σημείωσε.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, υποβάθμισε την επιχειρηματολογία του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την απώλεια 264 εκ. ευρώ από αντισταθμιστικά ωφελήματα που χαρίστηκαν στους Γερμανούς ιδιοκτήτες των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά με τη σύμβαση του 2010, υποστηρίζοντας πως «τα 264 εκ. ευρώ, είναι λογιστικές αξίες, αριθμοί. Η πραγματική επένδυση είναι το ένα δέκατο - 26 εκ., για να πάρουμε ως αντάλλαγμα τη σταθερή τιμή, και να μην επιβαρυνθεί η τιμή λόγω δήθεν αντιπροσφοράς αντισταθμιστικών».
«Δυστυχώς, τα αντισταθμιστικά είναι αγωγός παράνομων πληρωμών, μέθοδος καταστρατήγησης πληρωμών και έργων. Στην πράξη οδηγούν σε υπερτιμήσεις, για να σου επιστραφούν δήθεν αντισταθμιστικά. Όταν σταθεροποιείς την τιμή, όπως κάναμε με τη συμφωνία του 2010, δεν έχεις λόγο για αντισταθμιστικά - επιπλέον, η ευρωπαϊκή Οδηγία τα καταργεί» ανέφερε ο κος Βενιζέλος.

Απάντηση Τσίπρα για τον Ταφίλη

Στην επιχειρηματολογία αυτή, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε αργότερα επικαλούμενος το πόρισμα του ΠΑΣΟΚ στην Εξεταστική Επιτροπή για τα οπλικά συστήματα TOR M1 και TPQ-37, όπου ο Ε. Βενιζέλος αναγνώριζε πως «ο θεσμός των αντισταθμιστικών έχει εθνική σημασία για την οικονομία, κυρίως όταν το αντικείμενο των προγραμμάτων είναι η μεταφορά προηγμένης τεχνολογίας».
«Αφήσατε και αήθη υπονοούμενα για έναν εξαίρετο αξιωματικό των Ενόπλων Δυνάμεων, τον αεροπόρο Γ. Ταφίλη, που μας τιμά η παρουσία του» συνέχισε ο κος Τσίπρας. «Γιατί άραγε; Γιατί όντας αξιωματικός της Αεροπορίας, έφερε στην επιφάνεια τα περιβόητα προβλήματα της αγοράς του αιώνα - των "τυφλών" Mirage 2000. Αν έχετε το οποιοδήποτε συγκεκριμένο στοιχείο, να το καταθέσετε εκεί που πρέπει - και φαντάζομαι πως ο κος Ταφίλης και όσοι άλλοι, θα υπερασπιστούν τον εαυτό τους με όποιο ένδικο μέσον έχουν» απάντησε ο Αλ. Τσίπρας.
Όσο για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, «λάθος πόρτες χτυπάτε» παρατήρησε στον Ε. Βενιζέλο ο Αλ. Τσίπρας. «Θα πρέπει να απευθυνθείτε στον πρωθυπουργό, του οποίου υπήρξε συνεργάτης στην ΠΟΛΑΝ ο ιδιοκτήτης τους, ο Ν. Ταβουλάρης».

"Σώσαμε τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά"

Επί της ουσίας της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος υπερασπίστηκε την διαπραγματευτική του τακτική, η οποία όπως τόνισε, υπήρξε σωτήρια για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, το μεγαλύτερο πρόβλημα των ναυπηγείων, ήταν οι καταλογισμένες από την Κομισιόν, παράνομες κρατικές ενισχύσεις, «Ο κος Ταβουλάρης, ο πρόεδρος του Δ.Σ. των Ναυπηγείων Ελευσίνας κατήγγειλε τον Σκαραμαγκά στην Κομισιόν και το κράτος έπρεπε να πάρει πίσω 500 εκ. ευρώ. Υπήρξε μια εμπλοκή, αποτέλεσμα της οποίας ήταν οι Γερμανοί ιδιοκτήτες να καταγγείλουν συμβάσεις με το ελληνικό Δημόσιο. Αυτό θα σήμαινε την επιστροφή της κυριότητας όλων των υποβρυχίων στους Γερμανούς, ακόμα και του "Ωκεανός" που ανήκε στο Πολεμικό Ναυτικό και είχε δοθεί για εκσυγχρονισμό».
«Προσέφυγαν στο διεθνές διαιτητικό δικαστήριο, ζητώντας αποζημιώσεις. Κινδυνεύαμε να χάσουμε τα 2 δισ. που είχαμε προκαταβάλει, τα υποβρύχια, τα ναυπηγεία - να βρεθούν οι εργαζόμενοι στο δρόμο. Αυτό που βρήκα τον Οκτώβριο του 2009, ήταν ένα πυρηνικό ατύχημα. Κάναμε σκληρή διαπραγμάτευση με τους Γερμανούς - μήνες διαπραγμάτευσης και υπό κοινοβουλευτικό έλεγχο. Παραλάβαμε τον Παπανικολή, ο οποίος, όχι μόνο δεν γέρνει, αλλά έχει και τις καλύτερες επιδόσεις στις συμμαχικές ασκήσεις. Μεταβιβάστηκε στο Δημόσιο και η κυριότητα όλων των έτοιμων υποβρυχίων, σε ποσοστά από 97% έως 99%. Ολοκληρώθηκε ο εκσυγχρονισμός του "Ωκεανός" χωρίς παραπάνω χρήματα. Καταργήθηκε ο εκσυγχρονισμός των άλλων δύο υποβρυχίων, και αντ' αυτού συμφωνήσαμε στην κατασκευή δύο νέων υποβρυχίων τύπου 214 (τελευταία γενιά μη πυρηνικών υποβρυχίων), με σταθερή τιμή μέχρι την αποπληρωμή τους μετά από δέκα χρόνια, στα 500 εκ. ευρώ. Το Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο με δεκαπέντε ναυάρχους λέει ομόφωνα το "ναι"...» ανέφερε ο κος Βενιζέλος.
«Για πρώτη φορά, σύμβαση τέτοιου είδους διέπεται από το ελληνικό δίκαιο - και η Βουλή των Ελλήνων μπορεί να διαμορφώσει το ελληνικό δίκαιο. Όλα αυτά τα έκανε η Επιτροπή Εξοπλισμών, τη σύσταση της οποίας πρότεινα εγώ στον πρόεδρο της Βουλής» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ξεγελάστηκε η Βουλή;

«Υπερασπιστήκατε με πάθος το νόμο του 2010. Είστε υπερήφανος γι' αυτό;» απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας. «Είστε υπερήφανος για το αποτέλεσμα του σχεδίου σύμβασης σε σχέση με το αποτέλεσμα που υπάρχει σήμερα; Που δόθηκαν 360 εκ. ευρώ σε καιρό κρίσης σε κάποιους που δεν γνωρίζουμε, που τέσσερα υποβρύχια έχουν μείνει μισοτελειωμένα, και μας εγκαλούν για αποζημίωση 1 δισ. ευρώ; Που 1200 εργαζόμενοι δεν μπορούν να κάνουν Χριστούγεννα;»
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, επανέφερε το ερώτημα «σε ποιον ανήκουν σήμερα τα Ναυπηγεία», υπενθυμίζοντας πως «ο όρος της σύμβασης λέει πως το 75,1% των μετοχών των Ναυπηγείων θα έπρεπε να μεταβιβαστεί στην εταιρεία Privinvest, ενώ το μητρώο μετοχών των ναυπηγείων αναφέρει την εταιρεία HERN. Ή το ένα έγγραφο είναι πλαστό, ή το άλλο».
«Εμείς καταθέτουμε ένα μεγάλο ερωτηματικό. Εάν ισχύει το γεγονός ότι οι Γερμανοί βρήκαν ένα παρένθετο, έβαλαν μέσα ένα brand name για να ξεγελαστεί η Βουλή και να ψηφίσει, ώστε να συνεχίσουν να πάρουν άλλο 1 δισ. ευρώ και να γλιτώσουν από αντισταθμιστικά, φορολογικές παραβάσεις, τόκους υπερημερίας, προκειμένου στο τέλος να αφήσουν δια του κου Σάφα τα υποβρύχια να σκουριάζουν - και αν όλα αυτά τα διαχειρίστηκαν κάποιοι, έχουν την ευθύνη» δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας.
«Ή ήσασταν θύματα του Colpo Grosso, ή ήσασταν στο κόλπο. Επειδή όλοι εσείς δεν ήσασταν στο κόλπο, σας καλώ να ξανασκεφτείτε την ψήφο σας» είπε ο κος Τσίπρας απευθυνόμενος στις κοινοβουλευτικές ομάδες της ΔΗΜΑΡ, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

«Όλες οι εταιρείες χρησιμοποιούν εταιρικά σχήματα χαρτοφυλακίου, ακριβώς για να είναι εφικτή η μεταβίβαση μετοχών όπου χρειάζεται» απάντησε ο Ευ. Βενιζέλος. «Αντί να κάνουν μεταβίβαση μετοχών, κάνουν μεταβίβαση εταιρικού προσώπου. Αυτή είναι η συνήθης εμπορική πρακτική. Αλλά θα πρέπει να έχεις κάνει κάτι στη ζωή σου, για να μπορέσεις να καταλάβεις πώς διαμορφώνονται οι συναλλαγές, οι εμπορικές πρακτικές, διεθνώς μάλιστα...» σχολίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
«Όταν θα λύσετε έστω και ένα πρόβλημα κε Τσίπρα υπέρ του δημοσίου συμφέροντος και μας το φέρετε να το αξιολογήσουμε, τότε θα μετρηθούμε. Μέχρι τώρα, η στάση σας απέναντι στο Μνημόνιο και στα ναυπηγεία και σε όλα τα συναφή θέματα, δείχνει πως κάποιοι έρχονται εδώ να λύνουν προβλήματα και κάποιοι άλλοι για να δημαγωγούν» κατέληξε ο Ευ. Βενιζέλος.

Καμμένος: Βάλτε τέλος στα υπονοούμενα

Παρεμβαίνοντας μετά την αντιπαράθεση Βενιζέλου-Τσίπρα, ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, ζήτησε «να τελειώνουν τα υπονοούμενα - και αν υπάρχουν στοιχεία για τον οποιονδήποτε, να τα πούμε να τελειώνουν».
Ο κος Καμμένος ζήτησε να αξιοποιηθούν οι αποφάσεις της γερμανικής Δικαιοσύνης που αναγνωρίζουν την εμπλοκή των Γερμανών μεγαλομετόχων των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, σε υποθέσεις δωροδοκίας - και να καταγγελθεί η σύμβαση.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)