Η Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Η Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Ο Δημήτρης Βερβεσός στο Συνέδριο της "ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ"

Σήμερα ο "ΕΥΠΑΛΙΝΟΣ" δημοσιεύει σε μορφή Βίντεο ολόκληρη την τοποθέτηση του Αγωνιστή Συνδικαλιστή Δικηγόρου κ. Δημήτρη Βερβεσού  στο Συνέδριο της "Κοινωνικής Συμφωνίας". 



Ο κ. Δημήτριος Βερβεσός γεννήθηκε στην Αθήνα στις 20 Νοεμβρίου του 1964.


Γιος του Κωνσταντίνου και της Μαριγώς Βερβεσού, αποφοίτησε από τη Βαρβάκειο Πρότυπο Σχολή το 1982 και εισήχθη στη Νομική Σχολη του Πανεπιστημίου Αθηνών, από την οποία αποφοίτησε το 1987.

Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία την περίοδο 1988-1990.

Από το 1990 έως σήμερα εργάζεται ως δικηγόρος. Διατέλεσε συνεργάτης του καθηγητή Αλέξη Μητρόπουλου και κύριος κύκλος υποθέσεών του είναι το κοινωνικοασφαλιστικό και το εργατικό Δίκαιο.

Έχει δημοσιεύσει πλειάδα αποφάσεων εργατικού περιεχομένου σε κλαδικά έντυπα και αρθρογραφεί τακτικά στον ημερήσιο και περιοδικό Τύπο.

Από το 1993 έως το 2005 διατέλεσε διευθυντής και εκδότης του δικηγορικού-νομικού περιοδικού «ERGA OMNES» και σήμερα είναι μέλος της συντακτικής ομάδας της δικηγορικής εφημερίδας «ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ».


Είναι επίσης μέλος των ΕΔΕΚΑ, CCBE και AIJA.

Εξελέγη για πρώτη φορά σύμβουλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών το 1993 και είναι ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Ασκουμένων Νέων Δικηγόρων Αθηνών.

Το 2002 εξελέγη Γενικός Γραμματέας του ΔΣΑ και επανεξελέγη σ’ αυτή τη θέση το 2005, όντας υποψήφιος πρόεδρος του ΔΣΑ με την «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ».

Από το έτος 2008 είναι Αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Από το 2002 συμμετέχει ενεργά σε διάφορες επιτροπές του ΔΣΑ (Αλλοδαπών, Ομαδικής Ασφάλισης, Διορισμού Δικαστικών Αντιπροσώπων για τις Δημοτικές Εκλογές, Legal Aid, για τις Συλλογικές Συμβάσεις των υπαλλήλων των δικηγορικών γραφείων, για το Ταμείο Νομικών κτλ.).

Μιλά Αγγλικά και χόμπι του είναι το ποδόσφαιρο, το διάβασμα, ο κινηματογράφος, το θέατρο και το βόλεϊ.

Είναι παντρεμένος με την Χριστίνα Αμπατζή και έχουν δύο παιδιά: τον Κωνσταντίνο και την Ιωάννα.


¨ΕΥΠΑΛΙΝΟΣ"
http://manolis-vasileias.blogspot.gr/