Η Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Η Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Το περίφημο «χαράτσι» μονιμοποιείται ?


Το νομοσχέδιο για την φορολογία της ακίνητης περιουσίας συνθλίβει τα μικρά και μεσαία εισοδηματικά στρώματα. Είναι συνέχεια των οριζόντιων, άδικων πολιτικών που υπαγορεύει ο δήθεν μονόδρομος του Μνημονίου, που αφήνει πίσω του φτώχεια, αδικίες και κοινωνική εξαθλίωση.
Το περίφημο «χαράτσι» στα ακίνητα, που είχε προσωρινό και έκτακτο χαρακτήρα, πλέον μονιμοποιείται. Καθένας θα πληρώνει φόρο από το πρώτο τετραγωνικό ακινήτου ή οικοπέδου που κατέχει, χωρίς αφορολόγητο όριο. Για κάθε ακίνητο και οικόπεδο χωριστά.

Η υπερφορολόγηση στα ακίνητα είναι ακόμη μεγαλύτερη και άδικη εάν ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι οι συντελεστές εφαρμόζονται επί αντικειμενικών αξιών οι οποίες είναι πλασματικές, με το Υπουργείο Οικονομικών και την Tρόικα να αρνούνται οποιαδήποτε προσαρμογή. Επιπλέον, με τον τρόπο αυτό, χιλιάδες πολίτες που η ακίνητης περιουσία τους υπερβαίνει στο σύνολο τις 300.000 ευρώ, «βαφτίζονται» ως μεγαλοϊδιοκτήτες και επιβαρύνονται φορολογικά ακόμα περισσότερο .

Όσο δε για τις εκπτώσεις και απαλλαγές σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, το νομοσχέδιο θέτει τον εξωφρενικό όρο ο φορολογούμενος-δικαιούχος της απαλλαγής να μην χρωστάει ούτε ένα ευρώ στην εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, ο ίδιος, η σύζυγος του και τα παιδιά του!!

Την ίδια στιγμή, όσοι φοροδιαφεύγουν συνεχίζουν ανενόχλητοι το έργο τους. Το λαθρεμπόριο στα καύσιμα συνεχίζεται, με το σύστημα εισροών – εκροών να έχει τεθεί μόλις σε λειτουργία, αλλά μόνο στα βενζινάδικα και όχι σε όλη την αλυσίδα (π.χ. βυτιοφόρα, δεξαμενές κλπ.) ενώ οι έλεγχοι στις περίφημες λίστες Λαγκάρντ, Λουξεμβούργου κλπ. και στις offshore να καρκινοβατούν.